~~Pembaca Yang Setia~~

Monday, October 1, 2012

Jalan-Jalan Cari Makan : Dorayaki?

Assalammualaikum semua.

mood hari Isnin seperti biasa adalah lemau cap limau. hehe. rasa macam tak nak blogging je tapi sebab dah rasa macam nak aktif balik, gagahkan diri jugak. ok sila lempang laju-laju. dah kata tak nak paksa diri kan? hahaha.

sebenarnya nak cerita pasal 1 makanan ni. dulu-dulu tengok cerita Doraemon, dok teringin nak rasa, apa yang sedapnya makanan favourite Doraemon ni?

sampailah satu saat, AK terjumpa booth Dorayaki dekat Jusco Aeon Bandar Perda. maka dengan smgt ingin tahu, AK belilah satu. rm1.50 je.
ini rupa dorayaki dlm dunia sebenar. haha (gambar sumber carian google, maaf tuan punya gambo!)

Mak aih, sodapnya! macam pancake tp sos coklatnya melimpah. hawhawhaw!

ini juga hasil carian google sbb tuan blog skrg malas nak angkat kamera haha
Maka sejak hari itu, setiap kali ke Jusco itu, pasti aku tuju mencari Dorayaki. haha. skrg tak main dah ambik 1, mesti kena beli 2 seorang. tapi campur adik-adik lagi, berapa byk daaa.. muahaha.

tinta tuan tanah : addict dekat Dorayaki.

3 comments:

Kakzakie said...

Kalau anak kakak samalah macam AK. Setiap kali makan di Restro Singgah Selalu JB mesti mereka nak order ini.

nabilah_2908 said...

ahaha...comel la..

kat bakery JJ ad jual kan? biasa gak nmpk..tp xpernah beli.. :-)

Dilla Ady said...

ok, ai tak tau mmg btul ade dorayaki kt malaysia ni..

skang da rase teringin nk makan, abih la kt mane nk cari ni???

Related Posts with Thumbnails