~~Pembaca Yang Setia~~

Saturday, July 31, 2010

LENSA BURUK, THE CONTEST~

Salam...
owh AK xpasti la sempat xlagi nak join ni... heheeh... tp AK try je la.. heheeh... ni contest dari saudari Ti Anne Mohd Yassin.. hehe~



ok, gambar yang AK nak gunakan untuk sertai kontest ni ialah~~~~


Tajuk foto :Sang Garuda Membelah Awan
Model Telefon Bimbit : Sony Ericsson R306
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana banyak informasi yang dikongsi bersama gambar2 yang menarik yang dipaparkan..


-Kemudian Tagkan kepada 5 orang rakan anda yang berbakat-
-Farah D
-Cha
-CT Wiyah
-Asilah Ikimo
-Ain Nurin

please2222... harap2 sempat..please! doakan AK yer.. huhhu...

Friday, July 30, 2010

Lukis Orang Nangis Der~

Salam..
owh smlm ade aktiviti yang xterduga berlaku.. hahaha... profile picture AK baru2 ni adalah seperti gambar di bawah...

gambar AK tgh nangis... sob sob..

sbb Ak tgh sedih pasal sesuatu, then dtglah permintaan dr kawan AK utk lukis gmbr die lak nangis.. hahaah.. so smlm AK pn lukis....


mula2 lukis yang ni...

then die ckp nk lagi..

AK pn lukis yang ni.. hehe..



nampak cm die skit.. hehe.. eh sape die? rahsia!

hehe... cm pelik lak ble asik lukis gmbr org nangis.. hehehe... ok la, tu je AK nk share.. hohhoho~

Thursday, July 29, 2010

Selamat Menempuh Alam Perkahwinan~CheDin n Dayah~

Salam...
seperti dijanjikan, inilah entry khas AK...hak hak... dua ahri kate nak wat, tp hari ni baru leh nak wat..heheheh... sebenarnya entry ni AK tujukan khas buat teman2 seperjuangan AK di UMT dulu...

Che Hassanuddin dan Wan Nor Hidayah


SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT KALIAN BERDUA~~~~


heheeh.. che din n dayah ni sekelas dgn AK mase menuntut di UMT... mereka berdua sorang yg sgt baik, seswai sgt pasangan ini, Alhamdulillah jodoh mereka sgt pnjg.. walaupun bercinta, tp mereka sangat menjaga batasan.. kirenye dorg mcm contoh terbaik buat muda-mudi yang bercinta..hehehee... AK sgt suka pasangan ni n sangat bersyukur apabila jodoh mereka sampai ke jinjang pelamin... Alhamdulillah~


AK doakan semoga perkahwinan ini berkekalan sampai syurga dan dikurniakan anak2 yang soleh~~ amin..

p/s: susah kan nak tgk org yg bercinta zaman belajar kekal smpai ke alam perkahwinan zaman skrg ni..huhuhuhhu~

Epilog Syurga Cinta- Slot Akasia TV3- meh tonton!

Salam..
erk ralit wat keje dah lupa update blog.. hhuhuhu..sori blogku yang xbrape comel..heheheeh... smlm AK tido awal, then bangun ingat nak sambung wat novel, baru taip 2-3 baris dah ngantuk xtahan.. hehe... ok xyah citer sal tu lg.. meh AK nak share sesuatu.. akhirnya penantian kita dah berakhir.. penantian tentang ape? hehehe.. hari ni episod last Ilusi kan? hehe.. AK xlayan sgt citer ni.. kadang2 je tengo, tp last2 ni tgk jugak sbb nk tau ending.. haha buruk perangai kn...
ok, macam yg di tunggu-tunggu akhirnya cerita ni bakal ditayangkan jugak.. hehe...

EPILOG SYURGA CINTA!

hehe.. sabar2, citer ni xlama dah nak tayang... nantikan siarannya pada 2 Ogos 2010 ni ek.. hehe.. ala minggu depan la der...
hehe.. sinopsis cerita ni masih AK tak nampak batang idung hohohohho... tp meh la kite flashback sinopsis filem Syurga Cinta, dari situ kita dapat bayangan tentang cerita epilog syurga cinta walaupun dikhabarkan ada kelainan dan lebih konflik dalam drama ini...

Sinopsis Syurga Cinta (baca btol2, bukan Epilog Syurga Cinta tau...)

Irham, berusia lewat 20-an anak kepada pasangan Tan Sri Zakaria dan Pn Sri Mahani telah membesar di luar negara sejak berumur 12 tahun lagi. Dia telah bersekolah dan bekerja di sana untuk beberapa tahun dan pulang ke Malaysia kerana perlu mengambil alih syarikat milik keluarganya.

Kerana terlalu lama di luar negara, cara dan gaya hidupnya tidak ubah seperti orang barat. Sekembalinya ke Malaysia, Irham telah bertemu dengan rakan-rakan lamanya ketika belajar di luar negara iaitu Zainal dan Alex yang sangat mengenali hati budi Irham. Irham sememangnya seorang lelaki yang handal memikat gadis yang diinginkannya. Alex dan Zainal sering kalah jika bertaruh.

Bagi memastikan Irham kalah, mereka mencabar Irham memikat gadis bertudung kerana mereka tahu Irham tidak menyukai gadis sebegini. Gadis tersebut adalah Syuhadah, seorang gadis moden namun masih mempertahankan nilai-nilai sebagai seorang muslimah sejati. Dia merupakan anak yatim dan dijaga oleh datuknya sejak dari kecil.


Walaupun hidup mewah namun dia tetap dididik dengan didikan agama yang cukup. Irham melakukan pelbagai cara untuk memikat Syuhadah yang secara kebetulan merupakan guru agama di sekolah adik angkatnya iaitu Ikmal. Hubungan Irham dan Ikmal yang tidak begitu baik sebelum ini menjadi lebih baik apabila Irham memerlukan bantuan Ikmal dalam menjayakan ’misi’nya.

Melihat ’ketulusan’ Irham yang berpura-pura mendalami ajaran Islam, hati Syuhadah terbuka untuk menerima Irham sebagai kawan dan dalam tempoh berkawan dalam diam-diam wujudnya perasaan kasih dan sayang. Irham pula sedikit sebanyak dibimbing oleh Syuhadah sehinggakan dalam tempoh sebulan tanpa dia sedari dia telah melaksanakan tanggungjawabnya sebagai seorang Muslim dan dia merasa selesa dan tanpa disedari telah menunaikan tanggungjawab sebagai orang Islam seperti mendirikan solat.

Namun tempoh sebulan telah pun tamat dan Irham perlu berjumpa dengan Zainal dan Alex bagi menunaikan janjinya dengan membawa Syuhadah. Di depan Zainal dan Alex Irham telah berterus-terang kepada Syuhadah bahawa dia cuma ”suka-suka” dan bukannya benar-benar jatuh cinta kepada Syuhadah. Syuhadah yang mendengar pengakuan itu benar-benar kecewa.

Sudahlah dia susah untuk menerima cinta dari seorang lelaki kini lain pula jadinya. Syuhadah telah membawa diri pulang ke kampung. Irham menang pertaruhan tetapi dia gagal menafikan perasaannya yang sebenar terhadap Syuhadah.
         kredit to: qimie [dot] com

amacam? hehe.. ingat tak lagi... AK rase plot dia hampir sama cuma lebih dramatik sbb nak pnjangkan dari filem ke drama... dan adik lelaki tu dah jadi perempuan.. of coz our lovely adik Mia Sara.. hehe.. laku btol adik Mia Sara sejak akhir2 ni kan...


jgn xtau, adik Mia Sara pn bakal berlakon dalam Nur Kasih The Movie sbgai anak Aidil dan Aliya... tp sedih lak citer sal tu.. lain kali la AK citer..heheehe...

Sama-sama kita saksikan cerita ni nanti yer.. enjoy!

Wednesday, July 28, 2010

Berat La Blog Ni!


salam semua!
hehe... nampak x mende alah kt atas ni.. tu tools utk kire berat blog... ish berat sgt la blog AK ni AK rase..
tp xtau laaaa nak buang widget ape..hehehe..
korang rase berat x blog ni?
nak check berat meh klik ----> sini!

Tuesday, July 27, 2010

Dah Muncul! Ye Ye!

Salam..
fuh penat AK mengedit akhirnya muncul kembali tabs shoutbox AK.. korg nampak x? kalu xjumpa jugak bgtau AK ek... hehehe.. apesal entah mende alah tu.. saje wat AK xsenang duduk... hhuhuhu... owh sedih laa....



hari ni... sgt busy yer rakan2 sekelian.. smlm konon2 nk tido awal tau... sbb nak qada btol ke ejaan ni balik tido AK yg tertangguh hari seblm tu sbb stay up karang novel hehe~ tp ralit lak tgk Kau Laksana Bulan, then sambung tgk citer Bujang Lapok jap, then sambung Gossip Girl pulak.. terbantutlah plan AK nak nak tido awal.. cis... hoho.. salahkan tv... sllu jer wat AK xleh tido awal.. huhuhhu~
hadus.. bkn nak isi dengan amal ibadat malam nisfu syaaban, dok ralit tgk tv pulak.. ish ish.. ape nak jadi AK ni.. huhuhhuhu... pesanan penaja: tingkatkan amal ibadah kita di bulan yg mulia ni, ramadhan pn dh dekat ni, blom pasti tahun depan kita dpt bertemu bulan2 ni semula.. sob sob... insaf dh AK~
Errr... nak buat entry sal lain td, entry khas... tp dh tersasul pnjg dh ni.. heheeh... ceh... dh ilang idea dh ni.. rrrrr.... ok la... jap gi la AK wat entry khas tu.. hhuhuh.. itupun kalu sempat hari ni..heheeheh~

Shoutbox ilang!!

Salam..
owh AK sedang penin memikirkan masalah IE ni.. huhhuu.. chatbox AK xmo kluar.. nape ntah.. kt mozilla ok jer.. owh ok2 xyah bg ceramah kt AK.. AK tau Mozilla lg stabil dr IE.... ya ya..bla bla.. AK tau, tp AK degil, AK ske IE lg.. so sila abaikan niat anda nak nasihat AK pasal kebagusan Mozilla.. AK dh tau tp AK ngade.. hohhohohoh...



korg sume nmpk x chatbox AK? sbb AK tgk cm dh xde org shout jer... huhuhuh..... eh ok lah... tu je nak tnye...huhhuhuhh~

Monday, July 26, 2010

Hari Ahad Yang Chaos!

Mula2 nak buat satu entry je tadi dengan entry sblm ni... tp tgk2 panjang ler pulak.. huhuhuh... so AK sambung kt cni.. heheheh~

Owh hari Ahad AK rasekan cm agak chaos.. hohohho... AK terlajak tido smpai tgh hari... hohohho.. giler.. terus sume yg baru rase nak wat AK jadi bini, terus xjadi... hahaha.. tp subuh bangun ok... hehe... then tgk adik2 AK lg teruk berdengkur, mak AK n adik yg bongsu balik kampung. ceh, terpaksa jadi ibu sebentar.. siap2 la pergi kedai... sumpah AK sgt xsuka pegi kedai.. hohohoh... sbb tu bile cerita AK pegi kedai pada mak AK lepas die balik dr kampung, terus die gelak, adik2 AK pe lagi, terus AK jd bahan.. ceh~
opps..kelaut, AK pegi kedai beli sarapan n mende2 nk masak petang tgh hari. pas makan sarapan, bukak tv kejap, konon2 nk usha skit2 then terus nak masak.. tetiba terview citer tamil.. cet.. sllu AK jrg layan. tiba2 tgk smlm, terlayan dow.. hahahaha.. best la pulak..

layan2, tgk jam.. ala xpe, kol 3 abis la.. bisik ati AK... tggu2.. erk.. kol 4.30 baru abis.. kelam kabut AK masak.. nak goreng ayam tgk2 serbuk kunyit xde... aiyark.. terus hentam kromo, amik sebuk cili, n simbah pada ayam... hohohoho.. goreng2... rase skit.. eh sedap ler jugak.. sila tiru resepi saya ya.. owh jgn lupa letak garam..hehe..

amacam terliur tak.. hoho.. ni bkn ayam yg ak masak ek.. thanks to pakcik gugel..

then kol 5 siap2 nak jalan2 hohohho.. pegi Karnival Ekonomi Bagan kt Mak Mandin.. owh AK smgt semata-mata sbb kekasih hati AK ade wat ceramah motivasi di sana.. hehe.. malu lak AK..
nak tgk x kekasih hati AK.. walaupun dh berusia tapi still menawan.. ahaks~

Prof Izzi Haji Ali
ececeee..macho tak leh blah.. hohohho
owh ceramahnya masih mantap seperti selalu.. oh pujaan hatiku.. huhhuuhhu

hehe.. tu main reason AK pegi ctu.. tp dh pegi karnival tu hape lg, tersangkut la jugak 2-3 sen kluar bli brg.. ceh hampir rm50 terbang laa.. wuwu~~ sedey~

owh ok sambung... dok ctu smpai kol 8 sbb hujan lebat giler, ingt nak balik awal tp xmmpu.. sob sob... then malam tu dh pancit.. rase xlarat sgt.. tp teringat yg blom sambung novel Kalimah Cinta, rase kecian lak kt pembaca kalu ada yg tggu hohohho..konon laa... terus ngadap laptop smpai kol 2.. hhuhuhuh...
tp nak lelap tu ade la dlm kol 3 stgh baru AK lelap... sob sob.. so hari ni AK sgt ngantok.. ok dh, jgn kaco AK, AK nak tido.. hahaahah! tipu je la.. AK kene bekerja cari rezki yg halal.. wuwu~

Sabtu Nan Sibuk Itu~

Salam..
owh hari ni sibuk AK mengupdate blog penulisan AK supaya tampak kemas n teratur.. huhu.. so mase yg ak spend utk blog ni agak kurang.. maaf sgt2.. hehe.. ni baru lepas buat beberapa pertukaran di blog itu, baru AK ada masa utk blog ni~
hehe... citer terbaru pun dah update, sila lah lawat ek...

nampak x bezanya? nmpk x? xnampak xpelaa~~


Meh AK nak update aktiviti ujung minggu AK, owh tapi tapi tapi... tapi AK blm upload gmbr la cmne ek.. hehehe.. errr... sila maafkan ek.. ok2 stop, back to da story...

sabtu lepas, AK kerja 1/2 day yer.. then terus bergerak ke sekolah adik AK.. xde la terus bergerak pn, kene tunggu tuan puteri sorg ni dulu.. haish~ ade Hari Anugerah Kecemerlangan + hari Kantin.. owh adik AK dpt 3 hadiah.. hehe bangga eden, sejuk perut AK mak AK mengandung~

tapi xde pe pn nk cerita sgt, just happy dpt jumpa cikgu2 n sekolah yg lama AK tinggalkn.. eh tak bgtau lak kn.. AK sekolah kt sekolah adik AK skrg ni smpai form 3, then pas form 3 masuk mrsm... so dh lama sgt la AK tinggalkn sekolah ni, walopun skli skla dtg gak melawat, esp time hari kantin hohohohho.. jgn tnye sbbnye, sila tnya makcik kantin~ sonok gak ble cikgu masih ingt AK.. sob sob.. terharu pn ade... rase cm nak nanges.. hohohho... rindu sgt kt Cikgu Mahani, mak Nilam AK.. phm x? cikgu yg pantau projek nilam AK la..
owh aku ske membaca.. hohohohohh~

heheh.. ingat lg, cikgu Mahani sgt tegas dlm projek nilam ni... setiap minggu mesti hantar 4 buah buku.. tp sbb ketegasan die lah, AK minat sgt membaca..eh tp sblm tu pn AK mmg minat membaca, tp ble dh wat projek nilam, lg byk la AK baca.. hohhohohoho~ sbbkn smgt die jugak, AK berjaya dapat sijil nilam tahap gangsa kot.. hoho.. tu pun byk lg yg AK tulis ulasan AK xhntr, kalu x mesti dh dpt perak, n kalu AK terus sekolah kt ctu, mesti AK dh dpt nilam.. hhooh...
ish pnjg lak pasal Nilam ni.. huhhuhu... tp mmg, projek nilam ni telah wat minat AK terhadap dunia penulisan kian bercambah... skrg AK berhasrat nk mengumpul buku lak.. eheh... baru der ura2 nk beli novel dpt gaji ni.. ade nak bg cadangan x novel yg besh? hehe....

owh cukuplah soal itu.. nnti AK citer hari Ahad AK pulak k heeheh..

~BERSAMBUNG.... cehh..heheh~

Saturday, July 24, 2010

Sabtu Yang Busy~

Salam..
owh hari sabtu pn busy giler.. ak ingt hari ni xbusy, ingt nk enjoy je..rupanya hari ni lg busy dr smlm.. aiseyh.. hhuuh.. tensen lak rase..heheeh~
xtau nk tulis pe, xmspt nk tulis pe dh.. sgt busy.. skrg dh nk siap nk balik..
hehehe..
pasni ak nk pegi hari kantin sekolah adik ak kejap.. huhuh... tp yg mengongnyer.. ak leh tertinggal henpon kt umah  lak.. haish.. ape laa..nyanyuk org tua ni. ble xbwk henpon, mula la rase sume serba xkena.. haish... nak pakat ngan kwn nk pegi hari kantin skli pn pyh... hahaha.. guna org tgh.. ak hntr ym kt kwn ak sorg ni.. die msj kwn sorg lagi tu.. bgtau plan.. padahal kwn yg ak ym tu xpegi pn.. tolong jer..
hahaha..cm hape jer..
k ah... ak dh nk balik.. see u on Monday k.. take care sumer!

Friday, July 23, 2010

~Sila Google Perkataan alies~

Salam..
hehehehe... cmne, ok x blog ak skrg? dh xberpinar kn? thanks atas komen cik Nabilah kite.. hehehe.. ak dh tukar dh supaya xpenin mata korg memandang.. heheeh...
ekceli nk share sesuatu yg wat ak teruja sgt.. hohohho... smpai skrg xcaye.. cet.. hahaha.. cm hape je ayat.. xde la.. mybe bg org len mende ni biase, tp bg ak ni satu pencapaian yg sgt membanggakan ak.. hhuhuhuh...
ok meh tgk k..

nampak x?

hohohhoh.. ske sgt... ekeekek.. kalu korg.. bangga x? ke ak yg melebih ni.. huhhuhu... owh ak tau ak xglamer pn, cuma mybe sbb nama ak ni unik~ so tu yg senang nak cari.. huhhuhuh...

Dah Siap buat masa ni~

Owh akhirnya selesai.. tp buat masa ni jela.. template baru ni utk sementara waktu je smntara menunggu ak mencari template yg lebih seswai.. hehe..
rase lain pulak ble guna template background cerah sbb sllu guna yg gelap.. rase cm berpinar lak mata.. hahaha.. pendapat korg cmne?
banner tu pn, nnti rajin ak ubah.. sbb cm pelik je ke kiri sgt, nk kene wat banner besar skit la nampaknye.. hoho.. hmmm... ape pendapat korg dgn template baru ni? ada nk bg cadangan? @ nk kutuk.. ckp la.. ak nk dgr ni.. hehehe...

Penjelajahan Baru nak bermula~

Salam..
owh xboleh berlama-lama menaip entry... harus segera mencari template ni.. hehehehe... smlm xsempat, hari ni pn xpasti la, takut nnti keje byk pulak.. huhuhhu... tp sedang mencuba... smlm ade search skit tp xberkenan..
ni yg rase nak cari je background lama ni kt blog cutestblogintheblock itu.. huhuhuh... tp sekali skala bralih angin pulak ape salahnye kn..
smlm ak jengok2 kt design template kt blogger ni, tp xde yg ak berkenan.. rase cm xmenarik hati ak... hhuhuhuhu... hmmm... mahu menjelajah serata dunia ni.. nak ikut jom.. tehehee~

Thursday, July 22, 2010

Penin Mencari Template!

Salam..
owh sibuk mencari template baru.. tp xjumpa2, cis.. haha.. nk wat sendiri xreti padahal budak IT.. nk tggu sifu ajar, sifu dh xsambung entry..huhu...
skrg ni nak cari pn xjumpa lg yg berkenan.. adoi.. esok terima jelah akibatnya.. bakal gelap gulita blog hamba.. dush dush... padan muka saya ye tuan2 puan...
malas dh nak cari, dah nak abis waktu keje dh ni... nak cari, nak kene try n error lak.. hohohoh... ke patut ak install template ak yg sblm yg skrg ni pe yg ak merepek ni?
yg ni.. ingat x? hoho

tapi kalu guna yg lama cm lapuk pulak kn.. hehehe... tp nak mencari tu yg payah tu.. hohohohhoh.... ok laa...esok la ak cari lagi.. hari ni nak sedia2 nak balik je ni.. heheeh...
k salam~

Terkenang Gila2 Pengantin Remaja~

Salam...
owh teramat busy hari ni smpaikan dr tdi dok kt tempat post ni tp xsmpt nk tulis ape2.. hehe... tp saje aku nk share video ni, yg kawan aku bg kt dak kecik ni sempena birthday die smlm...



haha.. smpai skrg ak dok gelak xabis2.. ak memang ske citer ni.. cuma dh lama xflashback citer ni.. dh tertengok smlm baru teringat betapa klakarnye citer ni.. hehe.. korg penah tgk x?
tajuk citer ni Gila-gila Pengantin Remaja, antara citer Gila2 Pengantin yg paling aku ske, tp aku rasa cerita ni yg paling kurang glamer...nape ek.... hehehe... ni yg nk mengimbau ni.. haha.. citer ni sgt best.. lawak giler, gelak golek2 tgk..hehe.. yg xtgk lagi, silalah tgk.. huhu.. xrugi... mase ni Beego muda remaja lg tau.. hehe~ Zed Zaidi lidah pendek, xleh sebut s, nama die Saiful tapi nama panggilan lain sbb susah nk sebut nama sendiri....heehehe..lawak2...

p/s: baru nak menjalankan misi mencari template baru..huhuh.. ada cadangan anyone?...hoho

Wednesday, July 21, 2010

Masalah TImbul Der~

salam..
td saat ak view blog ak, ak terkejut dgn banner besar gabak di sebelah kiri ni...

amaran dari cutestblogintheblock

dorg soh cari balik background ni @ yg lain kt blog dorg, sbb code dah berubah, gmbr background kt photobucket akan dibuang.. aish cmne la nak wat ni ek..
malas la nk mencari.. td ak cari template yg asal ni, xjumpa2 huhuh.. malas tol nk cari..
sume yg guna background cutestblogintheblock ni hadapi masalah kn..
so solution korg cmne? korg cari balik n install new code @ korg terus install new template.. ak sdg dlm dilema.. nk kekalkn template ni ke @ cari lain..
ahhh.. keje mencari ni yg malas ni.. huhuhhu...
pendapat please~


Lunch Sorang2~

salam..
owh tadi sgt sedih.. lunch sorg2 je ak.. sob sob.. hehe.. cm la ak kisah sgt.. hak hak.. ak pesan nasik ayam je n white coffee ais.. haha.. ko ingt ko pegi oldtown ke?

lihatlah hadapanku yg kosong... xberpakwe xberteman...
sedap jugak white coffee itu.. xsia-sia kupesan mende yg xpenah dipesan digerai.. wakakakaa~

nasi ayam yg dh kuserbu..

owh xde selera btol ble makan sorg2 kn.. tp ak wat bodo jela... bosan tu bosan..tp perut dh lapar.. makan je la...

erk licin.. xselera konon.. haha..
malas nak hirup sup... perut dh kembong~

0wh, white coffee dh RM2 beb.. haha.. kalu pegi oldtown bape la gamaknye.. hehe.. xpenah pegi...
dh le.. citer sal makan lak.. hehe.. saje nk kongsi kesunyian ak makan sorang2.. hehe

Selamat Hari Lahir Dak Kecik!

Salam..
owh entry ni khas kutujukan buat bestfren aku sorg ni.... to Norasidah Khalil @ Cda Best hehe.. slmt hari lahir kuucapkan... love u very much der~

aku mengenali cda saat sama2 menuntut di Kolej Mara Kulim bagi program matrikulasi. cda sorg kanak-kanak remaja yg ceria.. smpai skrg aku yakin prangai die masih sama... hehe..

aku ingat lagi mase kt matrik dl, die sorg yg sgt ceria, kalu xde die sehari, lain mcm je idup aku.. mujur die hari2 ada dlm idup aku.. haha.. dorm die seblh je dorm aku.. pagi2 nak ke kuliah die dtg panggil aku yg lmbt bersolek kunun.. kalu aku awal, aku pergi jengok dorm die smpaikan budak2 dorm aku dh kenai die, n dak2 dorm die dah kenal aku.. huhuhhu...
ingt lagi bulan pose kt matrik, mase aku cuti pose, tgk2 die pn cuti pose sama dgn aku.. so kami sama2 melantak megi kt tempat die.. hahaha...

korg tgk la budak kecik ni..


bestfren aku yg comei.. eh abaikan yg berdiri tu.. tu hantu je tu..


kanak2 ceria nak belajar...

owh cda, aku yg xseberapa comel sperti dirimu itu ingin mengucapkan..

SELAMAT HARI LAHIR SAYANG BEB!

aku doakan moga ko segera ke jinjang pelamin, sentiasa comel n diberkati Allah selalu.. amin~~

Tuesday, July 20, 2010

Owh Penatnya Ku rasa~

Salam....
entry ini sgt bosan ya... sbb ak pn tgh bosan.. sgt penat buat keje.. xleh nk berjimba seperti dulu.. sob sob.. xtau la ble leh senang lenang cm dulu.. hahaha...
owh kesibukan membuat kerja telah membuatkn prestasi blogging ak pn menurun, idea pn dh xmo menjengah minda ak.. dh terperuk... kejam btol dunia ni.. sob sob...
owh, kadang2 rase mahu blogwalking lama2, tp sllu xsmpt, kdg2 dh blogwalking lupa tggal jejak... owh ak dh makin pelupa...
seyesly cakap, ak sllu jd silent reader, sllu singgah tp xtinggal jejak.. sgt xpndai beramah mesra.. hoho... smpai org ingt ak xpenah snggah blog dorg padahal hari2 pegi..haha...
owh, penatnye ak rase hari ni...rase mahu tidur je... ahh.. alangkah bestnye mase zmn bljo dl, xyah pk sal keje yg bertimbun ni.. walopun byk keje, still hepi sbb kwn2 rmai n otak masing2 agak sewel... sob2.. i miss my study life.. ceh nmpk sgt ak dh tua! adik2 blogger sekelian, slmt menempuh alam study ya, n enjoy ur life.. once dh keje, mesti kita akan rindu saat belajar dl.. sob sobb...

owh lihat lah wajah ceria ini...


owh otai sungguh insan paling kanan itu..haha


owh maaf, sy bajet rajin sebentar~

Owh Aku Dalam Dilema~

Salam...
sebenarnya ak merancang nk pendekkan url ak tu.. nk tukar pada nama yg lebih pendek sbb ak rase url ak pling pnjg hehehee...
tp masalahnye skrg, hmmm... kalu ak tukar url, sape2 yg link kt blog ak akn jd error... wuwu... apalah nasebbb... so patut x ak tukar.. url ak mmg sgt pnjg kn.. xmesra pembaca.. sbb kalu nk taip, pnjg sgt... susah nk ingt.. huhu...
tp kalu ak tukar, nnti dh ilang la link ak kt blog2 yg letak link ak tu.. ceh cm ramai je letak.. walopun xramai, tp skurang-kurangnye blog2 yg letak link ak ni la byk menyumbang pelawat ke blog ak.. ahh.. dlm dilema.. sob sobb...

Monday, July 19, 2010

Inilah akibat add family sendiri dalam Fesbuk~

ak dah xleh berjiwang kt fesbuk.. sob sob...
nnti habisla.. kantoi sume.. kene gelak pulak nnti..
aiyyooo... stressnya.. ekekeek~

~Owh Happy Tag~ (^.^)

Salam.. hehe... ak ditagged! xsedar pn... baru tadi cek shoutbox ak, baru terjumpa tag.. hehe.. thanks to Lynn sbb tag ak.. rasa diriku begitu berharga..ecececeee~

1. Adakah anda rasa happy sekarang?
~happy walopun tensen skit2 hehe~


2. Kenapa anda rasa happy?
~ak ade family yg bahagia, ade anak buah yg sgt comel..hehe~



3. Apakah yang boleh membuatkan anda happy?
~gelak tawa Auni saat diagah, hehe... senyuman mak yg menyambut kepulangan anaknya ini dr kerja.hehe...


4. Pernah anda menerima tag.
~byk2...hehe... bleh tahan..hehe


5. Nyatakan warna yang anda suka.
~Pink n White!


6. Beritahu 9 orang yang anda mahu tag.
~err...ramai sgt la... huhuh... sape2 je la yg nak wat.. huhuh~

Kisah Aku dan Bas~

Salam..
owh baru sempat nak ngadap blog kesayanganku ini.. hihi.. nk wat cmne.. ish brape kali nk cerita daa... keje banyak.. huhu..
nak tau, sabtu yg lepas, ak berjaya merentasi satu halangan yg besar, haha... nk citer pn rase cm lawak... rase terlebih brani pn ade.. haha..
ok la..citer die cmni... sabtu lepas mase ade bwh ofis, nak balik, ak dok bersembang la dgn ofismate ak smntara tggu husband die amik.. die sme umorku, jeles tau ternampak la bas buruk kesayanganku itu lalu, menggelabah la ak.. haha.. die berenti kt lampu isyarat btol2 dpn ak... dlm ati dok pk nk pegi redah ke x..
ak tnye kwn sblh, smpt x? die kate try je lah..
dengan sepenuh daya ak pn pecut ke arah bas itu.. belek nombor kt lampu isyarat tu baru 23 sempat lg ni.. bisik hati kecil ak..
jejak je jalan raya ak cuba melintas sbb bas tu dok line ke2, kereta berduyun, hampir ak dilanggar..owh tipoo...sipi2 jer..tgk nombor tu lg.. owh no... tinggal 6.. mati2.. dh le pintu blkg bas xbuka... pecutan ditingkatkn.. fuhh.. naseb bek smpt ak melabuhkan diri ak di atas bas.. haha.. naik je atas bas.. driver tu tersenyum..
"owh sori, saya x nmpk u kt bas stop tu td, u baru mau jalan pigi sana kot."
ak hnye tersenyum dlm kepenatan yg masih bersisa... huhu... aksi stunt telah slmt diselesaikan...


sila jgn lakukan aksi yg diceritakan ini di rumah ya..

 
owh baru terjumpa gmbr bas kesygn ak.. haha... ni la die bas tu~
kisah itu membuatkan ak teringat kisah ak mengejar bas yg sewaktu dulu2.. zmn kanak2.. kejar2 bas mmg dh jadi rutin harian.. sbb ble pegi kelas tambahan, memang kene naik bas awam.. sllu ak nek bas sekolah.. dr sekolah ke bus stop agak jauh la jugak sbb bus stop kt jln besar n sekolah lak terletak dlm satu jalan kecik.. tp ble nak balik, ble dh hampir smpai kt bus stop, mase tu bas dtg, maka acara pecut bermula, bukan pecut biase.. acara pecut berhalangan, dengan beg yg berat 8tan, laluan yg cm hape ntah.. ade nasib driver nmpk, die tggu la, kalu xmelepasla kami....

then pernah satu ketika, ak baru nk ke bus stop, then ternampak bas dh nk keluar dr simpang, pe lagi, ak pecut, bas dh nk gerak, ak lompat terus dlm bas... fuhh.. aksi stunt berbaju kurung namanya tu.. last2 ak kene marah dgn driver bas tu..
"bahaya! bas ada byk lagi, tp kalu jd apa2 sapa susah..."
ak cuma tersenyum dan terus tersenyum..

Saturday, July 17, 2010

Owh Blogger Idolaku~

Salam...
ak tgh sedih sbb asyik busy je akhir2 ni..huhu.. leh ke nk sedih? bley la kn..hihi... kwn ak dh tertanya2 sal karya terbaru ak, tp mmg ak xsmpt nak watpe pn.. sob.. sob...Dari Tinta Aliesha Kirana pn kekal sunyi.. xde mende terbaru.. sob sob.. ak nk wt cmne, ak terlalu busy giler xhengat... sume keje ak kene handle, ofismate ak ckp, ak ni cm dh multipurpose worker dh.. wahaha.. sume mende ak kene wat, dr web developing, smpai akaun smpai la data entry.. hapekah? penat giler..

sbb tu skrg ak xmmpu nk wat entry sllu.. sllu ak wat entry sehari 2x, tu pun jenuh ak nk pk nk citer sal pe.. skrg ni ak buat yg ak terdaya je la kn... ak xmmpu nk jd cm blogger lain yg wat entry 10x sehari..hehe.. ape la yg dorg dok gebangkn ek.. byk tol idea.. ak nk tetapkn wat 2x sehari pn kdg2 miss... pastu sakit pale ak pk idea.. hhahaa... sabo je la.. dh le ranking alexa pn dh jatuh.. xpelah.. bia je la.. kt malaysia ni ade lebih kurg 1.5 juta blogger, kire ranking skrg pn dh ok la bg ak.. ak pn xmo kejar dh ranking ke, populariti ke.. ak nk blogging sbb ak mmg minat menulis.. ak ske blogging.. sblm ak terjumpa gengblogger pn ak dh lama berblogging tp just utk myself n kwn2.. skrg ni je bru ak kembangkn sayap blog ak utk beramah mesra dgn blogger2 lain di luar sana.. rapatkn ukhwah sesama blogger.. hehe..

seyesly, ak blog ikhlas utk ak share my life dgn insan2 di luar sana je.. ak bkn nk kejar duit nuff sgt pn.. ade rezki bgusla.. xde pn xpe.. ak tggu je.. hehe.. cet pe yg ak bebel pagi2 ni..hihi... owh sbnrnye ak nk citer sal idola ak dlm dunia blogging ni.. hihi.. owh sapekah die..sapekah... hehe...
owh... die lah Cik Zara dan belognya yg best.. Dunia Sebelah Zara... hehe.. ak cumalah sorg silent reader die.. xpenah pn komen pe2.. seingt ak la.. hehe.. malu lak nk tego insan yg feymes itu.. hehe... ak xperlu la nk kenalkn cik zara lg kn.. sume dh kenal die, ak pasti sgt..hehe.. dl ingtkn cik zara ni kakak pada ak, rupanya ak lebih tua.. cis..hehe.. tp tua setahun je la.. bgga dgn pencapaian cik zara dr segi kerjaya smpailah dunia blog die yg sgt indah dan tersusun.

ak ske bace blog die sbb cara penyampaian die yg sinikal n kdg2 buat ak tergolek gelak ble baru paham pe yg cuba disampaikan.. hehe.. ayat2 die pn agak puitis.. seswai dgn jiwa ak yg mmg minat dunia penulisan sama dgn cik zara.. hehe... die xtakut utk suarakan pendapat die.. die xyah citer sal dunia hiburan@ perkara2 yg org ske nk tau.. seo, ranking,nuff tips bla bla.. just kongsi kisah kehidupan die
yg menyeronokkan... xjemu nk dibaca.. hehe... follower die pn dh riban2.. hehe..
pasni ak pn nk ikut jejak langkah idola ak ni la.. xyah susah2 pk sal mende yg org ske.. tp share mende yg ak ske.. btol x? hehe... hmm... cukupla smpai di sini dl... ak mahu sambung kerja yg sudah tertunggak dek kerna gatal nk menaip entry ini.. hehe... jumpa lg ya...

Friday, July 16, 2010

~Biarlah FB Bebicara~

salam...
owh maaf.. ak xbusy sgt ari ni tp xde cerita nk dikongsi.. just nk kongsi satu screenshot dr fb ak.. hehe.. ntah pape je kn...

biarkan facebook berbicara~haha~

nama diatas terpksa dihitamkn demi menjaga privasi teman2 ak.. hehe~

Thursday, July 15, 2010

~Wakaka, Project Runway la!~

Salam..
hehe... hari ni seperti biasa, ak tetap busy.. tgk la smlm.. smpai xsmpt update blog, biase ak wat entry 2x sehari, kecuali sabtu sekali, ahad xupdate.. cet cm org peduli.. tp smlm ak bjaya update skli je.. sob sob... xde mase lansung.. ni pn ak smpt update sbb bos kluar n keje dh kurang skit.. huhu...
tensen rasenye ble keje melambak n bos lak skit2 panggil soh wat keje.. sgt tensen tau... huhu.. smlm ade ShowDown 2010 final kn? sape tgk? ak xtgk.. haha.. tertido.. jaga2 dh dgr pengumuman pemenang je dr katil ak.. adik ak tgh tgk tv kt luar.. haha.. ak ikut gak Showdown ni sbb adik ak excited sgt citer show ni best... tp ak pasti yg Wakaka pasti menang sbb melihatkn pengikutnya yg ramai.. ak xsokong mane2 pn.. cuma ske tgk dorg menari.. gempak seh.. hehe..

Wakaka Crew
cet..kurang sopan hak hak.. sila tutup mata ya..haha

 
GBCrew~
ak rase la..xpasti sgt.. hehe.. ak search je..

tp adik ak minat GBC.. frust giler die ble GBC kalah.. siap nyesal lg xtopup rm100 utk undi.. gile ke hape die.. xpnh2 topup cecah rm20 pn. tetiba je nk topup rm100 semata2 nk undi gbc.. tergolek-golek ak gelak smlm.. haha... smpai die xlalu mkn sbb gbc kalah.. hak hak.. budak2 nye prangai.. nk tau... die siap wat banner lg dr kadbod, walaupun tgk kt umah je.. ceh mcm org gila dh ak tgk... hahaah~

err.. dh le xmo la citer sal tu dh.. ak xsmpt tgk pn persembahan dorg.. xleh nk komen pe.. walopun adik ak ckp gbc lg best..heeheh...

yg penting malam ni, ak nk tgk project runway.. tu je yg ak xmo miss..hehe~ ak mmg ske fashion design... teringin nk jd fashion designer tp utk baju muslimah ler.. hehe.. musim lepas2, yg ak sokong sume menang tau.. haha... best giler.. musim 7 ak sokong Jeff n die menang, then sokong Christian Soriano.. of coz he win.. hehe... ak ni ade ilmu telek ke ek.. asyik btol je tekaan ak.. hak hak.. oppsss jgn cmtu.. syirik nnti.. ak manusia biase yer.. ak bkn octopus hak hak...

gojes heidi klum.. (sbut klum, bkn klam tau), nina garcia dgn pakcik tu.. ish lupa lak nama die.. yg dtg komen2 tu..hhe..sori pakcik..lupa nama...

ni musim lepas nye.. christian tu budak kecik atas skli.. i'm so fearss.. hehe~

hmm..musim ni ak blom ade pilihan lg la.. nnti la ak tgk dulu design2 dorg, baru ak pilih feveret ak.. hehe~ ok daaa~ c u later!

~Beg2 Kesayanganku~

Salam kalian!
ak kene cepat2 siapkan entry ni sblm keje ak dtg..hehe... ok, hari ni ak nk tunjuk kt sume, beg2 kesayangan ak.. yg ak gunakn utk pegi kerja..hehe.. nk tgk x? kalu xmo kluar jela dr blog ak ok.. hehe..

ok, ni 1st beg yg ak sllu guna.. hehe... nk tau x.. ni beg dr zmn mak ak anak dara tau.. turun temurun.. hehe.. beg ni masih cantik lg, n ade ciri2 retro skit, so ak pakai la,.. hehe..



owh yg ni... beg pink kesayangan ak... ak beli kt nilai.. mase mula2 nmpk beg ni.. tertarikkk sgt, tp ak xbeli lg.. tp tgh dok pusing2 nilai tu.. asyik teringat jerr.. so ak patah balik kedai tu.. n beli.. haha... naseb bek x kempunan kn...



ok... ni beg latest ak.. hehe... yg ni ak beli kt pasar mlm jer.. hehe... tp harga leh tahan gak la.. smpai ak teragak2 nk beli.. tp mak ak srh amik je.. ak pn amik la.. haha.. takut kempunan gak.. tp dun wori, xde la mahal sgt pn.. cm bg ak... atas dr rm30 tu mahal la kn.. haha... beg ni best sbb byk compartment... ade byk ruang hehehehe~

ok, persamaan ketiga-tiga beg di atas ialah... beg2 ni sume besar2 ya.. hehe... dan ade sekor 2 patung tergantung kt beg2 tu.. hehe.. seswai dgn jiwa ak yg ceria.. ahaks~

cet.. cm la org nk tau sal beg ak kn.. haha.. tp xkire, nk bgtau jugak.. hak hak~

Wednesday, July 14, 2010

~Auni Punya Cerita~

salam..
owh sori.. sperti biasa..hari ni sgt busy.. ble bos masuk ofis je menggelabah puyuh ak... xde mase nk jenguk2 blog ni.. hehe... skrg mase rehat ni je baru smpt..hehe...
dh lama ak xcerita pasal auni kn? my beloved niece.. hehe.. die dh pndai gelak bunyik tau.. huhu.. pastu suke bersembang tp kite xphm pe yg die ckp haha..
meh ak tunjuk gmbr auni yg agak latest..

tgk cumel tu budak mucuk ni.. hehe.. air liur meleleh.. hehe..


tgk die cenyum..hehe


tgk die marah pulak~


hobi baru... hisap jari... tp die ske hisap jari telunjuk.. hehe..apa kes.. montel tol jari die..hehe


dr pndangan sisi~ botak separuh..hehe


gaya comel.. hehe


ni tgh dok bercerita walopun org xpham.. hehe


video
meh kite dgr celoteh auni... heheeheh~
sila hati2 dgn suara berfrekuensi tinggi auni itu.. hehe~

Tuesday, July 13, 2010

Pengalaman menaiki bas ekspress~

Salam...

bas ekspress kesayanganku..ahaks..

ceh, tajuk mcm soklan karangan drjah 6 lak.. hehe... td mase ak cuba utk tido dlm ofis yg berecon ni keseorangan (sbb ak xkuar rehat..pose..), ak teringat kembali pngalamn ak naik bas ekspress dulu2.. hehe... rase mcm dlm bas je tadi.. hehe..
ni bkn pglmn yg biase2 je ok... hehe.. ni pnglman dlm bas ekspress slme 9 jam.. hehe.. perjalanan dari Kuala Terengganu ke Butterworth, Pulau Pinang. hehe.. mase tu ak masih menuntut di Universiti Malaysia Terengganu...
pengalaman pertama ak yg daif sal bas ekspress ni lucu gak ble diingat balik... mmg xtau pe... ak penah nek bas ekspress pn sllu dekat2 je... bworth-taiping kalu balik kg, tu pun dh jrg sgt nek bas... sllu balik nek keta jer... hehe... ble 1st time kene lalui pnglmn 9 jam dlm bas ekspress, baru ak tau cmne rasenye.. haha...
mase 1st time, ak nek bas, tau x, ak xbwk sweater ok.. haha.. hambik ko... mmg sgt jakun.. slme ni penah nek bas ekspress dlm 2 jam je, sejuk pn leh tahan.. tp cuba la korg byg pnglmn nek bas ekspress slme 9 jam di waktu malam.. pergh, mmg beku dh ak mase tu.. haha.. giler x? dh le ak dpt seat last skli.. haha.. dh mcm tunggang kuda dh ak rase, nak boleh tido jauh skli, menggigil tahan sejuk...
kendian pnglmn pas2 tu, ak dh pndai bwk sweater, haha.. tp ade satu mslh lain timbul.. korang tau x, ak travel dr kt ke penang sorg2.. xde geng (baca : teman) sbb kbykn kwn2 ak sume dr pantai timur, kalu yg utara pn kt kedah, xde yg penang.. so ak sllu sorg2 jer... ble dh sejuk2 mesti rase nk buang air kn.. hehe..
 tp masalahnye kt cni.. cube korg bygkn, dr ganu ke penang, bkn lalu highway ok, so xde lah r&r yg toiletnye cantik cam rumah rasenktidodlmtu tu~~ yg ade cuma toilet kt kedai2 mkn, so bas ekpress akn behenti kt mana2 kedai mkn dlm stgh jam... so watle ape yg kalian mau buat.. haha.. tp sbbkn ak ni xde geng, prasaan takut tu ttp ade, utk pegi toilet sorg2.... tmbh2 lak toilet tu cm melepas batuk di tangga..haha... phm x? yg buat asal siap je... dinding takat bersimen, gayung tu kadang2 cuma sebesar cawan.. mcm2 la jenis... huhu..
ak ni lak, jenis ble skli dh buang air, mesti rase nk buang air lagi.. jd sbb bas dh xberenti dh pastu.. mmg merana la ak.. haha.. so akhirnya ak wat keputusan.. sblm nek bas ekspress stiap kali balik kampung, ak pegi toilet siap2, n xminum walau setitik air mase dlm bas... haha... cara ak berjaya tp ak  kehausan sepanjang mlm.. haha...
satu lg masalah ak ni.. hehe.. ak xreti sgt2 utk tido dlm bas, jenis ak cuma leh tdo atas katil n baring.. haha.. ble try nk tdo duduk ni, mmg xjadi.. xleh tido lnsung... huhu.. lelap pn 5 minit terjaga pastu tido jap jaga.. xfeeling lnsung tdo..haha... cuma kalu siangnye tu ak letih sgt, baru ak leh tido dlm bas.. huhu...
ak tau mesti yg ramai yg pkai cantik2 ble nk balik lg, ak seyesly, sgt serabai.. haha.. ak pkai sluar tracksuit, baju tshirt n tudung.. dh siap.. smpai akak ak yg dtg jemput ak 1st time ak balik kg dr ganu ckp, "otainye nek bas pakai cmtu".. cm hampeh je kn.. haha.. tp sbb dok dlm bas nk tdo je, watpe pkai lawa2 kn.. smpai pn pagi2 buta...hahaahah.. xde mase ak nk bersolek lama2, buang karan.. hahaahah~
errr... cm pnjg je entry kali ni.. hehe.. ok c u later.. hehe~
Related Posts with Thumbnails