~~Pembaca Yang Setia~~

Monday, July 19, 2010

Kisah Aku dan Bas~

Salam..
owh baru sempat nak ngadap blog kesayanganku ini.. hihi.. nk wat cmne.. ish brape kali nk cerita daa... keje banyak.. huhu..
nak tau, sabtu yg lepas, ak berjaya merentasi satu halangan yg besar, haha... nk citer pn rase cm lawak... rase terlebih brani pn ade.. haha..
ok la..citer die cmni... sabtu lepas mase ade bwh ofis, nak balik, ak dok bersembang la dgn ofismate ak smntara tggu husband die amik.. die sme umorku, jeles tau ternampak la bas buruk kesayanganku itu lalu, menggelabah la ak.. haha.. die berenti kt lampu isyarat btol2 dpn ak... dlm ati dok pk nk pegi redah ke x..
ak tnye kwn sblh, smpt x? die kate try je lah..
dengan sepenuh daya ak pn pecut ke arah bas itu.. belek nombor kt lampu isyarat tu baru 23 sempat lg ni.. bisik hati kecil ak..
jejak je jalan raya ak cuba melintas sbb bas tu dok line ke2, kereta berduyun, hampir ak dilanggar..owh tipoo...sipi2 jer..tgk nombor tu lg.. owh no... tinggal 6.. mati2.. dh le pintu blkg bas xbuka... pecutan ditingkatkn.. fuhh.. naseb bek smpt ak melabuhkan diri ak di atas bas.. haha.. naik je atas bas.. driver tu tersenyum..
"owh sori, saya x nmpk u kt bas stop tu td, u baru mau jalan pigi sana kot."
ak hnye tersenyum dlm kepenatan yg masih bersisa... huhu... aksi stunt telah slmt diselesaikan...


sila jgn lakukan aksi yg diceritakan ini di rumah ya..

 
owh baru terjumpa gmbr bas kesygn ak.. haha... ni la die bas tu~
kisah itu membuatkan ak teringat kisah ak mengejar bas yg sewaktu dulu2.. zmn kanak2.. kejar2 bas mmg dh jadi rutin harian.. sbb ble pegi kelas tambahan, memang kene naik bas awam.. sllu ak nek bas sekolah.. dr sekolah ke bus stop agak jauh la jugak sbb bus stop kt jln besar n sekolah lak terletak dlm satu jalan kecik.. tp ble nak balik, ble dh hampir smpai kt bus stop, mase tu bas dtg, maka acara pecut bermula, bukan pecut biase.. acara pecut berhalangan, dengan beg yg berat 8tan, laluan yg cm hape ntah.. ade nasib driver nmpk, die tggu la, kalu xmelepasla kami....

then pernah satu ketika, ak baru nk ke bus stop, then ternampak bas dh nk keluar dr simpang, pe lagi, ak pecut, bas dh nk gerak, ak lompat terus dlm bas... fuhh.. aksi stunt berbaju kurung namanya tu.. last2 ak kene marah dgn driver bas tu..
"bahaya! bas ada byk lagi, tp kalu jd apa2 sapa susah..."
ak cuma tersenyum dan terus tersenyum..

3 comments:

kak ina mail said...

gambar bas tu mengingatkan akak bas foh hup.siksa time raya, sampai naik ikut tingkap.

AiZ said...

^_^ memang stunt yang berbahaya ^___^




Aiz latest entry
Aiz return.. haha.. memang takleh blah

ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

aliesha kirana said...

kak ina: haha... bas nostalgia kn.. dr zmn kecik lg dh ade bas ni..

aiz : haha.. sgt bahaya... nnti akak ak wat link tu ek..haha..mls lg..

Related Posts with Thumbnails