~~Pembaca Yang Setia~~

Tuesday, April 18, 2017

Travel Ke Korea part 4 - Jeju Day 1 part 2

Assalammualaikum.

HAAHAH sadis betul asik lupa update post.

Ok2 sambung cerita lepas. Day 1 dekat Jeju.

Next lepas Jusangjeolli Cliff, kami ke kawasan air terjun Cheonjeyon Waterfalls. Cantik sangat tempat ni, sayangnya kecantikan tempat ni cuma boleh dipandang sebab tak boleh mandi macam air terjun dekat Malaysia. haha.

sebabnya?

Dalam hei! kalau tak salah, dekat 20 kaki kedalaman air ni.

mana air terjun? air terjun dia terbentuk masa hujan je. Kekeke.

Ada 3 air terjun dekat sini tapi kami pergi air terjun 1 dan 2 je. 3 tu lagi jauh kena menapak. penat oi! yang atas ni air terjun 1.

jalan nak ke air terjun 2

air terjun 2. yang ni baru nampak air terjunnya. keekke. wif Illa, Kina n uncle aunty sama grup trip.
aku tak tipu bab kena menapak. T_T

tapi kena menapak pun tengok pemandangan lawo ni kau tak rasa menyesal ok.

ikutkan 1 tempat lawatan banyak gila gmbar sampai aku confius nak tepek yang mana, rasa nak tepek semua sebab semuanya lawaaa! tapi sebab ini blog, tempat bercerita bukan tempat tepek gmbo, jadi aku redha. HAHA.


Lepas ke Cheonjeyon Waterfalls tu kami singgah lunch dekat restoren yang pihak Jeju Muslim Travel bawak. Jadi status kehalalan restoren ni memang diyakini sebab dia orang pun memang serve seafood je.

cuma kalau nak tanya dekat mana tu, maaflah. Aku pun tak tahu HAHAHA.


Ini kedainya

lunch kami. mackerel bako. sedap dan besar bak hang!

Lepas dh kenyang perut senang hati, kami pun ke destinasi seterusnya. hoyeah!

Yeongmori Coast!

Ninja hatorikun. sebab angin laut menghembus muka sampai beku mukaku hahah.

Yeongmori Coast ni batuan unik yang terbentuk daripada lava gunung berapi. Lawoooo tak tipu. macam kt grand canyon feel dia tapi batuan dia warna hitam. cantik sgt!

see aku xtipu. lawa kan. hehe
fefeeling nau
with illa, my crime partner HAHAHA
geng satu trip HEHE with Kina

Next!

maafkan muka setalam hahaah.

nampak tak oren? hehehe


gambar kat sini tak banyak sebab lagi sibuk belek n beli buah oren. hahah. ya Allah, buah oren dia manisss bangat.

aku xminat buah oren tapi kemanisan buah oren ni buat aku jatuh cinta hei hei! haha.

ini kedai oren yang kami pergi.
dekat Jeju ni banyak je kedai yang jual buah oren tepi-tepi jalan ni. dan ladang buah oren tu betul-betul sebelah kedai dorang. jadi mudah, kau nak beli saja atau nak petik terus buah oren kat ladang pun boleh. Alah macam kita pergi ladang strawberi dekat cameron highlandslah kekdahnya.

ok masa ni dah senja.

kira last destinasi lawatan kamilah kedai oren ni.

lepas tu kami dinner dekat kedai pizza. tapi pizza dia...

besar heyyy hahaha
konyang 3 hari hahaah.



lepas dinner, kami pun balik ke hotel.

tamat trip hari 1st di Jeju.

Ok penat taip. HAHAH.

jumpa lagi next post ya. harap-harap tak bersawang dulu sebelum ingat nk post. hahaha.

1 comment:

Anonymous said...

Hupdate ler lagi😂😂 waiting is my passion angaaat nih

Related Posts with Thumbnails