~~Pembaca Yang Setia~~

Thursday, March 26, 2009

~Imbauan Memori Part 1~


kiut x aku..ekekekee...

Salam all my fwenzzz...
td aku sedang asyik membace blog insan2 terpilih... n aku terkesima, dengan betapa majunya kwn2 aku dlm arena blog ni ehehehe... aku rase aku je yg ketinggalan sket... eheheeh.. yer la.. aku bukannye ader internet kt umah..kalu nk blogging pn mase aku ngadap komputer yg bukan kepunyaan aku jelh... ni pn aku wat time keje aku hahahah... kalu la bos aku tau..mati aku..kui3x.
sebenarnye aku teringat kenangan2 silam ble menjenguk blog kwn2 aku... meh cni aku bwk korg untuk imbau kenangan aku... eheheeh

TADIKA
aku dulu tadika kt area teluk kumbar, pulau pinang.. tp pastu aku pindah ke Tadika Kemas Kg. Changkat Perah, Taiping, Perak... btol2 dpn umah tok aku.. eheeheh.. mak aku kate xde sape nk ajge aku kt umah.. sume org keje.. sbb tu la mak aku hntr aku balik kg.. tadika kt cne.. hhuhuhuh.. sadis tol... tp mmg best la mase tu.. ala zaman kanak2 ribena.. mesti la seronok eeheheh... yg aku ingat dulu.. sbb aku ni kire kategori tinggi n besar skit dr saiz biase.. aku slalu kene dok blkng sbb cikgu susun ikut ketinggian.. eheheeh.. (xsangke aku ney tinggi mase dulu2...uhu).. yg bestnye..ble makanan kt tadika xabis...cikgu bg kt aku soh bwk balik..eeheheheh..kire korg pham2 la asal-usul bdan aku neyh..eheheeh...tp yg paling aku ingat... kire kenangan manis zaman tadika la ni... aku masuk pertandingan melukis.. ingat lg mase tu.. slalu kene stay lepas kelas sbb cikgu soh praktis melukis.. aku n sorg mamat ni cikgu pilih utk masuk... die lukis pemandangan org main layang2, aku lak lukis gmbr buah-buahan.. n yg paling bestnyer.. aku menang.... no.1 untuk zon Ijok...ekekeke...cm lawak je... penah aku balik kg, aku jumpe balik lukisan aku..eheheeh... terus rase bangge... dlm ati rase gk cm cantik aku lukis..eheeheh

SEKOLAH RENDAH
aku sekolah rendah kt Sek.Rendah Keb Mak Mandin, skrg dh tukar jd SK Mak Mandin je...eheeheheh... zaman tu mmg la mantap... aku kire cm bley r jugak.. slalu dpt no. 3 ke atas... dulu slalu bersaing ngan Muzammil eheehhehe... die kire terer la..tp yg aku ingat mase drjh 3 kot..aku bjaye potong die..dpt no.1 eeheheh...then Muzammil pindah... (die majok ngna aku kot hahaha)... baru la aku ley dpt no.1 jeee... eheeheh... tq muzammil... kui3x. aku mase tu kamceng ngan Syazwin... sampai org kate km ni kembar...ehehehe... ngan Ernie n Zurina pn rapat gk...kire cm geng aku la... pastu ader Ashraf, Alimi.. kire cm ok r gk ngn aku... zmn sek.rendah mmg best... da siap ader ati lg kt seseorg...eheeheh..xnak la sebut sape... tp aku pn xtau cmne aku ley jiwang2 time sek.rendah lg... kire sjk azali la aku ni mmg jiwang...ehehehe... tp aku frust gk mase ni..sbb upsr aku dpt 4A 1 B je... sains aku dpt B uhuhuhuh.. frust giler... kwn2 aku dpt B untuk BI.. tp aku lak kt Sains eheheeh... sbb aku ske BI kot...


SEKOLAH MENENGAH RENDAH
mase ni aku sekolah kt SMK Dato' Onn... salah sebuah sekolah bestari kt pulau pinang ni... tp sebenarnye mula2 aku dpt twrn ke SMK St Georges.. tp ntah la..aku rase xnak g sbb aku nk masuk sekolah agama.. jd aku mintak la sek agama..n dpt Sek.Men Agama Al-Irshad... tp sadis tol la... mase tu aku xley coop ngan kehidupan asrama...aku pn lari balik n mak aku pn soh sek Dato' Onn... kt cni oklah... best... mase mula2 aku kt 1B2.. mase ni aku dpt no.1 dlm kelas.. dak2 kelas terkejut la sbb aku ni kire dak baru..eheheeh n then tingktan 2B1.. mase ni aku kire jatuh skit sbb aku mls mase ni..heheeh.. aku ngaku...keje sekolah asyik tiru org je...eheheeh.. then ble tingkatan 3.. aku masuk kelas 3B2.. kire kelas kedua dlm tingkatan la.. aku jd usaha skit... kelas pn happy sbb dak2 kelas tu havoc...eheheeh...aku n Syazwin still kamceng, geng aku yg lain pn masuk Dato'Onn gk cm Ernie, Zurina, Arifah (ni jiran kt umah aku, kire aku rapat ngan die sbb km naik bas sekolah sesama sjk sek rendah ehehehe).. mase PMR la mase terbaik aku sbb aku dpt 8A... mase tu mmg hepy gilerz...

SEKOLAH MENENGAH ATAS

kelas aku 5K...

mase ni aku da pindah sekolah... ke MRSM Balik Pulau... mmg mula2 aku takut nk gi sek asrama..yelah..aku kn penah lari dr sek.asrama..hehehe..tp kali ni aku tekad..sbb aku xnak hmpakn family aku... wlaupn bengkak mata ku ngis tringat mak..eheheheh... tp slowly aku ley coop ngan kehidupan kt ctu.. rutin harian yg same je..ehehehe.. gi kelas, rehat, masuk prep ptg (pastu tukar jd kelas, sbb sume org asyik tdo je mase ni eehehehe,, termasuk la aku), balik asrama, smbhyg, riadah, rehat, gi prep mlm pulak, balik smbyg Isyak, bce yasin @ al mulk kt dtrn taklim..xpn dgr taklim...tdo...uhuhuhuh... ahad der gtg royong...
kire aktiviti same la...
kelas aku ok la...kdg2 borink gk sbb rase cm terpinggir..ntah le nape...ehehehe..tp aku respect gk dorg ble time dorg smgt... ble ade petandingan pe2..kelas aku yg borink ni pn jadi havoc n nmpk kerjasama...bgus2..i'm proud of u all.. mase ni aku rapat ngan Ely...(owh..aku da lost contact ngan die..anyone cn help me find her?), ngan Natrah..Syazana.. eheheeh.. Kimah.. dak2 Suria la... tp sbnrnye sblm tu aku rapat ngan Azimah n Asmaliza (kalu xsalah aku le nma die), tp dorg pindah awal mase form 4 sbb xley tahan..wuwuwu.. mase tu aku sedey sgt.. aku rase cm pstu giliran aku.. naseb bek aku dpt tahan... yg aku plg best mase aku jd PRS... ntah la ..aku hepi sgt sbb ley tlg org... tp aku sedey gk ble dorg ckp aku ni sosial sbb aku jenis xkesah rapat ngan laki..tp aku tau la btsn nye... cm mmg aku sng la nk kwn ngn dak laki... dorg ingat aku gedik kot.. terus cop aku sosial mase tu.. (wuwu.. sadis.. aku gedik ke?).. aku mase tu rapat ngn Fahmei... die tu kire laki yg plg rpat ngan aku..tp die ni dak junior aku... eheheh... tp org lak xske kmi kwn..(aku pn xphm perangai manusia sengal nih).. sedey aku ble dh xrapat ngan die sbb mulut2 org... aku bkn der perasaan pn kt die cm aku anggap die bestfren aku... sblm tu mmg aku dh dikaitkn ngna seseorg... huhuh..xyah ckp la..citer lama..mesti rmai yg dh tahu pn huhuhuh.. bdk2 nye hal la...yg paling best aku ingat mase hari sukan n Suria mesti juara...eheheeh..then mase masuk dikir boria ngan dak2 suria..klako je aku rase..tp menang gk ehehehe...hmmm..pnjg lak citer kt mrsm ni ek..eheheeh...



homeroom Zabedah...ehehehe

KOLEJ MATRIKULASI

Hmmm... aku bermatrikulasi kt Kolej Mara Kulim... ntah la..bg aku saat ni ialah saat paling indah..eheeheh.. mase ni yg aku dpt hnyalah kenangan indah eheheheh... berduka xde dlm kamus idup aku mase ni... aku kamceng ngan Fizah merangkap qubemate aku dlm dorm Suci...uhu.. dier ni mmg sporting n byk persamaan antara kami.. dialah tempat aku luah suka duka aku...bestfren aku tuk selamanya...mase ni gk aku kenal ngan 3 org manusia yg aku ley katakan xserupa dari segi fizikal tp tetap sekepala...ehehehe... Farah yg tinggi n besar, Cda yg kecil n kiut, aku yg ehem..ehem.. dan comey...ekekekeeke...n Shuhada yg kurus n ayu... km ni mmg berbeza heehehhe..tp ley jd memeber kamceng n wat havoc kt kelas M tu...dak2 kelas M pn mmg xreti dok diam..ehehehe... tp mase ney gk aku terjatuh ati ehehehe..bley ke kate cmtu..lyn jelah... aku ske kt sorg mamat nasyid ney.. kire cm dr pndgan pertama la... smpai skrg aku xley lupa kt die.. tp honestly aku sedar sape aku... aku mmg da xde hrpn... isk..isk.. ok sudah ngan citer sedey ni..yg penting ble teringatkan KMK aku mmg akn tersenyum...

ni la KMK aku...

ni kt dlm kuliah.. dr kiri..aku,shud,cda,farah...

ni aku,cda,farah,shud,n fizah wif abg fasi


ni ngan sape ntah...ekekeeke..kenangan lalu...















3 comments:

fievelski said...

hoho..sekolah tadika teluk kumbar katner?yang ada kubur kat belakang ker yang kelas tadika Kemas. Cikgu Gayah..?

aliesha kirana said...

aku pon xingat daaa.... tp aku rase xde kubur la blkg tu..kalu x mesti aku balik nanges2...hahahaha

Nursyuhada Tajul Ariffin said...

xboleh lupe lg ke cinta pertama tu?buka la hati utk org lain..mybe nnt ade jodoh ko yg lbh baik dr die..aku doakan ko dpt suami yg baik satu hari nnt..jgn putus asa k..caiyok2..hehe..

Related Posts with Thumbnails