~~Pembaca Yang Setia~~

Monday, November 26, 2012

Moodless Monday : Terfikir-fikir...

Assalammualaikum semua!

gila lama tak updateee! kemalasan tahap kritikal. lgpun banyak perkara lain kena diuruskan selain berblogging. sobs. tapi sumpah rindu... dengan blog, dgn kawan2. oho.

pagi tadi bangun, tak ada mood gila-gila punya! nak bangun dari katil pun ambil masa sepuluh minit. T_T dalam hati dok rasa, malasnya nak pergi kerja...

ikut hati nak berenti je, tapi... banyak perkara kena difikir. bukan boleh fikir tentang diri sendiri saja, tapi kena fikir pasal family, psl masa depan. T__T

apapun, tertarik sangat depan moto hidup Afdlin Shauki...

"Hidup hanya sekali. Jangan buang peluang ini dgn melakukan kerja yang tidak anda sukai tapi terpaksa. Ikut kata hati anda, jika anda bahagia... anda boleh membahagiakan lebih ramai orang."

Serius memberi inspirasi. benar, hidup ni singkat je kalau kita fikir-fikirkan. dan AK rasa macam tak nak jadi seperti org lain, yg bekerja sampai ke tua kerana sekadar memenuhi tuntutan hidup; duit. AK mahu kerjaya yang juga bagi kepuasan pada AK. yang mana AK takkan jemu untuk kerja.

ambik contoh gmbr di bawah dan kata-kata confucius tu. bila kita cintakan kerja kita, kita tak akan rasa macam bekerja pun. ^_^


p/s : ikutkan hati dan minat ni, rasa macam nak jadi penulis sepenuh masa. kih3. tapi itulah, tak boleh ikut hati lagi sekarang. T___T

2 comments:

nabilah_2908 said...

akhir2 ni sy pun rasa perkara yg sama..dah mula rasa bosan..malas nak kerja..

tp tu la tak boleh ikutkan hati sangat..kena lawan perasaan tu.. :)

FETTY AURA said...

hai alisa kirana,fet tertarik n ketawa dengar luahan hati awak,mcm fet dulu pulak.but now,fet do somethings utk ceriakan hidup fet,nak tau tak..jomla lawat blog fet www.fettyaura.com :)

Related Posts with Thumbnails