~~Pembaca Yang Setia~~

Tuesday, February 23, 2010

My 1st Niece!!~~

Salam...
sementara ada masa yang bersisa ini, ingin aku khabarkan pada dunia, kakakku (Kak Lin @ Ina) telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan yang comel. sori tak dapat upload, coz aku ni miskin, xde kamera, but maybe this month aku nk beli kamera, utk tngkap gmbr my niece byk2...eheheeheh..insyaAllah, kalu masih bersisa gaji aku...heehehehhe...  lebih kurang pukul 1 lebih, anak saudaraku yang sulung selamat lahir, xder la sulung lagi coz die dh ade kakak n abang2 eheheeh... tp dari rahim kakak aku, itulah yg pertama. berat die 2.7kilo, okeylah memandangkn kak akunyer perut kecik jer cm ngandung 5 bulan, ehehehe. comel sangat, ade lesung pipit, ikut kak aku..eheheeh...
21/2/2010 lepas, kak aku dh rase sakit pinggang yang teramat sejak pagi, mula2 sejam sekali n then makin kerap. kak aku ambil keputusan utk tido umah km sbb takut pe2 terjadi. mlm tu lebih kurang kol 11 lbih kak aku dh mkn xtahan dgn kesakitan tu n km pn paksalh die pegi hospital jugak. kak aku pegi dlm kol 12 lebih tp cuma dpt dimasukkan ke wad hampir kol 3 pagi. smpai kol 1 lebih keesokan harinya barulah my niece dilahirkan. my mom said, mase my niece keluar dr labour room, die tgh hisap jari smpai nmpk lesung pipitnya. how cute!! i wish i could be there, but my job required me to be far from her...dowh~~~
Sebelum lahir lagi aku dah bercakap-cakap dengan dier, anak kesayanganku... eheheeh...smpai kak aku kdg2 rimas ngan perangai aku yg ske gosok perut die n nyanyi2 lagu kt perut die...ehehehe... obviously aku cyg kt anak saudara aku kn..eheeheheh... persiapan kami utk nyambut new baby mmg dh lengkap, tp dari aku masih blm ade pe hadiah 4 baby, aku masey xtao pe yg patut aku hadiahkn kat baby sbb sume dh ade, bju die pn melambak..eheeheh... wlaopun kalenye byk putih.. (coz xpasti jantinanya, kejap doktor scan ckp gurl, then next appointment ckp boy laks...)...ade cadangan?
ish...xsabo nk balik umah lak ni, kak aku dh balik dari spital n dh ade kt umah skrg, xsbrnye aku nk jumpa baby...eheeheheh...okies la..terima kasih atas semua ucapan tahniah dari korg pada aku, walopun bkn aku yg bersalin... ok, c u another time ok, aku mahu sambung kerja...aku syg korang semua! n my niece too..of course!

 p/s: lebih kurang cmni ler my niece, eheeheh.. org ckp baby bru lahir muka lebey kurang jek..nnti InsyaAllah ade rezki, aku upload gmbr my niece ek... so sweet this feeling, eheeheheh....bahagianya~~~~

4 comments:

NURSYUHADA said...

ko pon ade lesung pipit gak ape..cute jgk ape..hehe..tahniah2..blh pgil mak cik dh la ni..hehe..

aliesha kirana said...

bile mase aku ade lesung pipit ada oi...ekekeekekeke..lesung batu ade la...ahahaahah

atienanurin said...

Muka bayi akan sentiasa berubah setiap bulan.. Macam my niece..Iman..ahaks ahaks ahaks.. (Nak jugak cerita pasal Iman) ekekeke

aliesha kirana said...

tu la, tp mase lahir cm lebey kurang jek kn...eheeheh

Related Posts with Thumbnails