~~Pembaca Yang Setia~~

Wednesday, February 24, 2010

Sad Mood Entry~~~


Aku pun xpasti knape aku jd syahdu smcm, rasa sayu sgt dlm ati. mybe lepas bace sumthing on someone FB, xyah mention la sape, but lepas bace, i realized i'm not on ___ bestfen list. hmmm.... sedangkn slame ni aku slalu anggap die my BFF, mybe aku jek rase cmtu. aku sedar sape aku ni, slalu keseorangan, jrg bernaseb bek dlm mencari teman sejati, aku xnafikan rmai je BFF aku kononnya tapi ble insan yang kita sayang n anggap sbgai BFF kita, xanggap kita one of ___ bestfren, hati aku rase tersentuh, aku xmarahkn dia, aku xpksa dia utk anggap aku bestfrennye kalu die xpk cmtu, nobody can force ___ right? tapi... kesedihan mula bertamu dlm hati aku.(T_T)
i'm sorry, coz i can be too emotional, aku tau, sejak dulu aku ni jenis emo, this is the real me, i can't change myself but i tried to control this emo thing...the happy, bubly chirpy Ella can become a really sickening sad in the inside. tp benar, aku jrg tonjolkn dihadapan org, aku xske tonjolkn saat2 aku sedih, aku lebih ske pendamkan semua rasa aku, kesedihan aku, aku mahu tanggung sndiri, aku lebih rela menangis teresak-esak sendirian dari meluahkn kesedihanku di depan insan lain walaupun pada keluargaku sndiri.
tapi kdg2 aku juge bley jd sorg yg akn tonjolkn kesedihan aku, ble aku dh xtahan menanggung sume ni, ble aku inginkn perhatian dari mereka. tapi mereka xpernah faham akan diriku.
aku sedar, deritaku biarlah aku tanggung sendiri, aku xperlukan pujukan orang lain. aku insan yang degil n susah dgr nasihat, aku akan wat pe yang aku rase btul... (merujuk pada kajian Dato' Fadzilah Kamsah mengikut bulan kelahiran), bukan aku kate emo aku ni btol pn, tp aku mmg xmampu nk kwl emo aku ble die dtg.
my heart is fragile, mudah rapuh n terusik bila hati ini disakiti walaupun dgn hanya sekecil-kecil sbb, aku xmrh dgn sbb itu, tapi aku akan jadi sedey. sedih sesedih-sedihnya, pasti ada yg tau aku akn menangis sndirian ble aku sedih. but i would never cry in front of other people unless i can't hide the sadness anymore, coz aku xreti nk kongsi duka ini dengan sesiapa.
buat teman2, xperlulah tahu sbb apa aku bersedih skrg n kerana siapa... aku xkn bgtau. just 4 ur info, ella is on her sadness mood again. mybe i should cry today, but i wouldn't. i will try to be strong, for the sake of my own life. i want to stabilized this emotion and cheer up again.
not worth to cry on someone that didn't feel i'm ___ besties, life must go on.~~~

p/s: try to be in happy mood again. (*~*)

4 comments:

NURSYUHADA said...

betol tu..life must go on..dan satu lagi kite kene ingat..things happen for a reason..semua benda yg blaku ade hikmahnye..tu yg aku slalu bgtau diri aku bile aku tension..bile aku dh xmampu bfikir..huhu..ramai lagi org yg syg kite..yg penting Allah syg semua makhluknye..btol tak?

dyanamastor said...

sgt stuju dgn ada...
dyana pon sumtimes rs lonely sbb mcm asik xbnaseb baek je nk dpt tman sjati..
tp...dnia akhr zmn ne, xramai org btul2 bkawan dgn ikhlas...yg penting, mcm Ada kt, ramai mlg org laen yg syg n hargai kita...n Allah juga tetap kasih pd hamba2NYA...

dyanamastor said...

erk...'mlg' tu silap eja...nk eja 'lg'...huhuh

aliesha kirana said...

Thanks ada, thanks dyana, ella akan cuba kuatkan hati ini..eheeheh

Related Posts with Thumbnails