~~Pembaca Yang Setia~~

Monday, April 16, 2012

Merasa Yong Tau Fu Bagan Ajam Yang Famous!

Assalammualaikum semua! 

ok AK cuba mengaktifkan diri semula. hehee.

okes, hari ni xnak takde mood. nak ceria-ceria hehe.

beberapa hari lepas, kawan ajak AK cuba merasa satu tempat Yong Tau Fu yg sgt femes amos di Penang area seberang ni. tempat tu dekat area Bagan Ajam.

ntahlah kenapa tempat ni sgt famous, dan Yong Tau Fu ni didakwa sgt sedap. maka dengan keinginan yg kental untuk merasa so-called famous yong tau fu, AK pun menerjah gerai itu lepas waktu kerja.

masa kami dtg, masih boleh dpt tmpt duduk dengan mudah. tp dh nak dekat balik, mmg ramai dah berkumpul.

Yong Tau Fu ni ada macam2 pilihan. fishball la, kangkung, sotong basah, n macam2 lagi. mula2 pilih bahan2 yg kita nak, pastu dorang akan potong. dan boleh campur bihun, kuewtiow @ mee. yong tau fu ni dihidang dengan sup, bukannya kuah sos.


TADAA! AK punye YTF
nak tengok harganya? selak je bawah mangkuk.


dengan perasaan teruja nak tau rasa Yong Tau Fu yg org ckp sedap sgt ni, AK pun mula makan. dan bila makan, hmmm aaa. rasa cm biase je. xdelah rasa SEDAPPPP amat. biasa-biase je. seyesly.

tapi akak kt ofis ni cakap, kalau kata tak sedap, org tu bodoh. maka AK cakap Yong Tau Fu ni oklaa.. kah3.

dalam rasa biasa-biasa tu..

licin jugak! Alhamdulillah! hehe
mahal tu, wajib la habiskan jugak. hehehe.

ok! jumpe lg nnti. tata! hehe.

4 comments:

nabilah_2908 said...

lebih kurang sama la yong taufu kat melaka...sebab berkuah...

makan mende alah ni kena kawal nafsu& mata masa memilihnya kan..? hehe.. :)

sedap la pulak...lama tak makan..huhu... ;)

PinQib said...

wahhh,, kite x minat ngn yong tau fu... soo.. x rase eksaited.. ngidam ikan bakarrrr

adol ihsan said...

Salam..

Nampak macam sedap, hati terasa nak cuba, tapi area Penang? jauh maa.. huhu..

mama irfan said...

bagi saya ia memang sedap.. sbb kena ngan selera tekak kot..huhu.... time balik kampung mesti terjah tempat ni....

Related Posts with Thumbnails