~~Pembaca Yang Setia~~

Thursday, September 22, 2011

Kasih Alia dan Kasih Fida?

Assalammualaikum semua!

lambat bersiaran sbb dr awal pagi bos ade di ofis. hehe. td kt FB, ade cik Nabilah share sesuatu yg AK rase menarik untuk AK kupaskan. chewah!

eh sebelum tu, cerita Kasih Alia dah tamat hari selasa lepas. sape tengok? hehe.


masa bulan puasa aritu memang ikut sgt citer ni sementara nk tunggu buka pose kan. hehe. dan selasa lepas baru tamat drama ni. bagi AK laaa.. ending dia serba tak kena skit. mcm sengaja nak cepat abiskan cerita ni.

masa mula2 drama ni tayang, mcm ada isi yg cuba disampaikan. sedih tgk anak2 tu ditinggalkan. tp ble dh dewasa, lebih fokus pada kisah cinta Alia. lepas tu dh nak hujung2 ni tiba2 semua mati! chooii! tak paham AK. mula2 Qasrina dah mati, tup2 dah nak abis, Qausar n Qistina pun sama. n part last skli Mama Anis pun mati! adehh kenapakah semua watak dimatikan? xpaham btol AK. udahle tiba2 je si Qausar n Qistina kene culik n tiba2 gak dibunuh.

rasa sgt mcm pengarah mmg sengaja nak cepatkan ending dia. padahal masa awal2 dok melalut sgt psl kisah cinta alia, pastu time last,Eric pun kemana, Fazril lagilah nan ado. haha. hampeh..

entah nak ckp cmne dah. frust pun ade. sbb ending tak meninggalkan kesan di hati AK.

ok sudah! tutup bab Kasih Alia.

nak kupas pasal hal Fida @ Rafidah Ibrahim.


AK sebenarnya suka sgt dengan Fida, masa org xkenal dia lagipun AK dh suka. AK ikut citer dia, Epilog Syurga Cinta n Kasih Alia pun AK xlepaskan. sampaikan novel AK pun, AK bayang wajah dia sebagai  heroin. tapi ble skrg tgk dia dah berubah, rasa sedih pulak. sobss..

kenapakah permata yg bernilai dlm industri ini tiba2 aja memudarkan kilauan dia sendiri. dia sendiri yg cuba memadam rekod bersih yg dia pegang selama ni. entahlah nak cakap apa lagi. AK sedih.

entah kenapa dia terlalu drastik berubah. penampilannya yg dl sopan n sejuk mata memandang dh makin pelik n teruk. menutup aurat bukan sekadar menutup kepala aja Fida. sedarlah.

kalau perubahan dr buruk ke baik, mesti org akan makin suka. tp ble makin teruk ni, org boleh jd nyampah.

tp siapa kita nak hukum Fida, kita xberhak kata apa2 sebab itu urusan Allah. yg penting, sama2 doakan dia berubah kembali ya! amin...

pasal kes yg terbaru, yg Mamat tangkap gmbo Fida nampak rambut tu pun mcm2 spekulasi timbul. walaupun mamat ckp die slh sbb xsedar.

tp sbgai org islam n muslimah, fida sendiri patut sedar yg mamat itu bukan muhrim dia, yg patut dia sorokkan rmbut tu. kalaupun mamat sorg yg nampak rambut fida, n mamat tak tertangkap gmbo tu, mende tu ttp salah. takkanlah sebab kasih fida pada mamat, smpai soal auratnya pun fida dh lupa? tak apalah, tak baik buruk sngka. moga2 btol segalanya sebab tak sengaja.

entahlah, dh tak tahu nk ckp apa2. semoga fida sedar n kembali ke asalnya dl. amin!

p/s : kita pun byk kesilapan, byk dosa. tp xsalah menegur org yg berbuat salah supaya kita sama2 beringat.

10 comments:

afifahpah said...

alasan mamat sebab dia rabun. x nmpak fida free hair masa dlm keta tu. hahaha.

mengikuti sejak dari gadis pantene ke. yg siti jadi hos tu?

nabilah_2908 said...

agak kecewa bila Fida jadi macam ni...

alasan Mamat tu sangat la tak munasabah...munasarawak mungkin...or..dia mmg ada niat nk sebarkan gambar tu....kot yer tak guna cermin mata...takkan la tak nampk lngsung... :(

Fida..buka la mata..Mamat tu tak sesuai tuk kamu..huhuhu...

moga Fida cepat sedar..kembali ke asal....

Prince Halilintar said...

prince pun tgk cite tu..xsangka plak mati qausar dan qistina tu kan...

pasal perubahan fida tu..malas la nk komen..cuma harap dia dapat kembali seperti kemunculan die dulu2...

Anonymous said...

LOL. I pun heran nape la ramai yang kecewa bila fyda tu jd mcm tu. dari awal lagi da bleh agak...

asliner said...

laillahaiallah..
sampai begini sekali perubahan drastiknya..
semoga diberikan hidayah untuk menurut kembali perintahnya..amin~

p/s: baru 1st time komen blog nie..hehe

Aida Azryn said...

huhu... tak tahu nak kata hape. :(

Miss Green Rose said...

hmm.. saya pon sedih tgk gambar yg mcm tu.. tp nasib baik bukan Kak Heliza Helmi.. hehe.. sbb time tgk drama Kasih Alia pon mmg saya da mule rase pelik ngan fiza time dia n iqram berjumpa.. sbb saya sangka mereka takkan b'sentuhan tangan n ape2 pon.. hmm.. wallahualam..

ainz said...

tak logikkk:
1) tak nampak fida free hair sebab rabun..aih..sy pun rabun gak..still tau lagi beza tudung n rambut..

2) ok..anggapla btul dia tak nampak..rabun..tapi yang pegi amik gambar tu pesal??

3) yang si fida tu p free hair dalam kete tu pulak ape motif? dah kekurangan toilet ke kat malaysia ni?

hmmm....menegakkan benang yang basah..harap dia cepat2 sedar..

Ardini Humaira said...

samala keciwa juga dgn dia.. dni suka tgk perwatakan dia lmah lembut

Anonymous said...

jgn nmpk aurat pada rambut jer...aurat bg pompuan seluruh anggota bdn kecuali muka dan tapak tgn jer..gambar kt atas pn dh mendedahkan aurat.....

Related Posts with Thumbnails