~~Pembaca Yang Setia~~

Thursday, March 1, 2012

Angau pada Cikgu/Lecturer Idaman Ramai?

Assalammualaikum semua!

wah tajuk macam skandal sungguh. hahaa. oh tidak! hahahaa. sebenarnya tak pernah ada pengalaman macam tu. almaklumlah cikgu-cikgu AK dl semua dah beristeri, dah berusia 30an haha.

tak ada pun cikgu idaman ramai kt sekolah dulu. hmm, seingat AK mmg xde kot, zaman sekolah. tp best jugak kan, kalau jadi cmni. cikgu dlm 20an, pelajar 17 tahun. ble habis SPM terus kahwin, rahsiakn perkahwinan time kt U. lepas tu tercinta ngan org len kt U, eh haip haipp! ni AK tgh kembangkan cerita novel ke apa ni? =__="

zaman kt U, ade jugak lecturer yg hot. tp AK biase je, xtertarik mana pun dgn lecturer konon2 hot ni. pernah satu ketika, kecoh satu fakulti, ada lecturer baru yg sgt kachak dan badan tegap baru mengajar. semua begitu teruja nk tgk lecturer tu. kawan AK pn sama. dia dengan terujanya pergi skodeng lecturer tu, tunggu depan pintu fakulti dgn harapan lecturer tu akan keluar dr biliknya. maka kami akan dpt la tgk wajah dia yg kachak seperti digemburkan tu.

sekali keluar..

err.. ok badan mmg tough, tp tidaklah sekachak mana pun. =_=" tp kawan AK ttp teruja. budak2 kelas yg lecturer ni ngaja pun sllu citer psl lecturer ni. mmg jadi idaman la lecturer tu. hahaha. adoii.

tapi takde pulak dgr, kisah student kawen dgn lecturer time kt U AK dl. hehe.

hah! satu lagi kisah. ada sorg lecturer baru yg ajar kelas AK. hehe. dia masih bujang time tu. masa tu mmg kami semua suka tgk muka dia sebab muka org baik-baik. tapi xdelah sampai jatuh hati ke apa.

satu hari, lecturer tu tgh mengajar. tiba-tiba kawan AK menjerit, tp jeritan tu kami-kami je yg dgr.

"rambut jatuh! rambut jatuh!"

terkejut mak! kami dh pelik, terus tgk kt depan. ingatkan lecturer idaman ramai tu pakai rambut palsu, lepas tu rambut dia jatuh. =_="

rupa-rupanya beberapa helai rmbut lecturer tu jatuh berjuraian di dahi. T___T

kawan AK teruja sbb jatuhan rambut itu mengkachakkan lagi wajah lecturer itu gamaknya. hahaa.

adoi!

apa kes tiba-tiba AK cerita pasal kisah ni?


sebab kalau cikgu/lecturer AK mcm kt atas ni, mesti AK dh angau dh dl. hahahahaah!

cikgu nak marah pun marah la. hari-hari saya tetap pergi sekolah. ^_______^

hahha. ini gambar dr cerita terbaru, slot Akasia. mungkin ganti citer Atas Nama Cinta nnti. tajuk drama ni, Seindah Sakura. jom nantikan!

4 comments:

Kakzakie said...

Ak.... buat kakak senyumlah. Kakak pernah mengajar sekolah swasta, pelajar lebih berusia. kakak masa tu anak dara - sungguh tak selesa.

nabilah_2908 said...

masa sy study dulu..ada sorang abang senior muka dia sebijik macam Fahrin Ahmad...cuma badan dia tak ketul2 je.. :)

mmg hot abang tu kt kolej....jadi rebutan ramai...sampai gaduh bagai..

tp abang tu relax je..dia tak couple pun dgn mana2 girl kt situ.

tp.....kabar angin mengatakan yang dia bercinta dgn salah seorang lecturer kt situ..huhu...

PinQib said...

comelnye fasha

ainz said...

Ahaha...rambut jatuh..mesti lecturer tu panik,kan kalo jerit kuat2.. :D time sy study dulu ada..tapi student lebih "menarik" berbanding lecturer..ahaha..gedik.. ;p

Related Posts with Thumbnails