~~Pembaca Yang Setia~~

Thursday, February 9, 2012

Shuhada's Wedding cum Jalan2 Makan Angin di Negeri Sendiri...

Assalammualaikum semua!

amaran : entry ini mengandungi banyak gambar.

cuti2 Malaysia yg baru je menjelma hari tu, AK buat reunion kecil-kecilan dgn member matrikulasi dulu. hehee. tujuan utama, nak ke kenduri BFF AK masa matrik dulu, si Shud. lepas tu, terus plan skli, nak g jalan2 sbb kawan2 dr luar penang pun turun sama.

hari Ahad, kami berkonvoi 3 biji kereta padahal dalam kereta ada 2-3 org je 1 kete. kah3. cm ramai jek bunyinyer menuju ke Nibong Tebal. tempat kenduri.

kawasan rumah kenduri tu lawaaa sgt! ada sawah padi. makanan pun very the superb. n Shud sgt lawaaaa hari tu. muah3!


lepas ke rumah pengantin, kami terus berangkat ke Penang area pulau. hehe. nak gi jalan2. sampai2 terus check in hotel. oh by da way, gmbo smlm tu, kt dlm blik AK la. hahaa. bilik hostel jer. tp seyes lawa!

ala-ala jepun gitu.. 

lepas dah check in. terus mencari tempat makan. arah tuju kami? Kapitan's!



wajah menanti makanan tiba
 bila makanan sampai, semua teruja. hohoh.

yg ni paling sedap! chicken milani!

lepas dah kenyang. jalan2 keliling kawasan hotel jer n tunaikan solat kat masjid kapitan keling. hehe.

lepas dah puas berjalan area sekitar tu. kami pun berniat nak hirup udara segar kt gurney drive. but jem punyalaha teruk. kire habis masa atas kereta ajer. dkt kol 10 baru sampai situ. duduk2 lepak. lepas kol 12 baghu balik hotel. hehe.

aiskrim saya
mari makan eskrem!
ok fenat dah! sambung nnti la, citer pasal jalan2 ni eh. heeheh..

tata!

8 comments:

Kakzakie said...

Kakak suka banyak gambar jadi walau tak cerita pun tahu betapa seronok dan keindahan dinikmati...

Sesekali makan aiskrim macam budak sekolah pun syok juga hihi...

nabilah_2908 said...

seronoknya...huhu...

hmm...mcm nak tiru AK jela..buat reunion dgn kawan2 mcm ni..

yer la..nak kumpul semua payah... ;)

sailaaf said...

A|K chicken milan tu kuah dia dr apa?warna kuning...
syok p makan kenduri nohhhh

fara-D said...

AK, apa main sekerat2 je entry neh?! baru nak sampai feel tetiba dah abis. hep hep! babab kang!
^^v hehehehe

*cakap org sesuka hati, blog sendiri dah lama mati oh betapa tak sedar diri* kihkihkih

p/s: had a great time! miss u ppl already! :D ngeeee

miranda_penang said...

ouhhh suke la entry AK. gigehrinaaaa sgt!

miranda_penang said...

best2!!! nk g penang lagi lahhh. nk mkn chicken milani..

norasidah said...

ella!!aku kuciwa..ni jek ke..majlis kawen nye mana?? isk isk isk.. ye ye dan bersungguh2 aku membaca..skit bebenau..

Ardini Humaira said...

cunnye baju pengantin tu... best AK jenjalan.. lama dni tak jumpa kawan2 dni. sobss

Related Posts with Thumbnails