~~Pembaca Yang Setia~~

Friday, May 6, 2011

Ulat Coklat! Yek!!!

Assalammualaikum semua!

Heehehe. Tau tak, semalam AK belilah satu bar coklat ni kt sebuah pasaraya, pastu balik-balik, semangat lah AK bahagi2 kan coklat tu dengan adik beradik AK..


Sekali selamba je adik bongsu AK cakap..

“Kak, ada ulat la kt coklat ni..”

memang ulat die cmni... tp ni gmbo google..
Sambil tunjuk ke arah seekor ulat yang sedang menguit-nguit di atas lantai. Apalagi, meloncatlah AK. Terus kami semua letak coklat tu ketepi. Terkejut benar masa tu..

Pastu belek2 la coklat tu sebab mcm tak percaya lagi, mak AK pun cakap, kot2 itu ulat buah mangga yang mak AK makan tadi. Tapi belek punya belek, adalah mcm sarangheyo sarang labah2 gitu kt coklat tu.. rasanya sarang ulat kot.. terus semua xbrani dh nak sentuh coklat tu..

Sayang gila.. baru makan sikit. Hahahaa. Tp adik AK yg bongsu tu selamba aje die dok mkn lg, padahal die yg jumpe ulat tu. xde perasaan geli lansung itu budak. Hahaha.

Pastu kak AK terus ajak suami die tukarkan coklat tu kt pasaraya tu balik. Last2 dptla balik gantinya, coklat yang baru. Tapi.... AK dh fobia nak makan... =_=”

ini coklat bary yg dh diganti... tp jenama sama.. ehem.. tekalah sendiri.. hehe..
Coklat tu jenama yang sama jugak, jadik dpt coklat tu je AK bukak dengan hati2, periksa semua dl, makan slow2.. dh xleh nak nikmati. Hahaha. Sebab risau kang ade ulat lagi.. eiii geli! AK mmg geliiiiii dengan ulat!

Lepas ni, sumpah xmo beli dah coklat jenama tu! AK xmo dedahkan jenama tu tapi bukan Cadbury ye adik2. Hheheehe... AK pun mls nak adu kt mana2 media, sebab AK rasa masalah ulat dalam coklat ni mcm selalu je AK dgr kt suratkhabar, tapi xsangka pulak boleh jadi kat AK sendiri. Hahaha.

Yang nak tergelak tu, adik bongsu AK tu laaa... AK tnye dia balik, cmne die jumpa ulat tu.. dia cakap la, ulat tu ade dekat celahan coklat tu.. lepas tu releks je die letak ulat tu atas lantai. Adooiii tak geli dengan ulat langsung. Ulat tu pun die gak la yang tolong bunuhkan.. kalau harap AK, xsanggup laa AK! Geli!

p/s : Memang pengalaman menggelikan kan.. pasni dah kureng skit laaa dengan coklat.. risauuu.. huhu..

17 comments:

eima said...

kadang tu ulat dlm kacang tu ...
mmg dah ade telur tgu menetas je kot...huhuhu

cam penah tgk la bunga2 atas coklat tuh...

AK klu aku la ..aku call company tu wat komplen tau ... proof ade kan ...

Prince Halilintar said...

aha..mmg patut minta tukar pon..cmne ulat tu ley masukkan..adik AK ni suka sgt kot gan coklat sbb tu die xkisah nk mkan jgk...

prince semalam mkn gan kawan pon die baru nak mkan ternampak besi dlm nasi die..trus minta tukar yg lain...

Green Apel said...

eeiiyuuu...geli aihh, terus ase takleh makan coklat, kang terbayang si ulat..-_-'

Dilla Ady said...

tapi mmg coklat skang byk ulat la..byk sgt org komple skang nih...sib baik jarang makan coklat..huhu

Dilla Ady said...

tapi mmg coklat skang byk ulat la..byk sgt org komple skang nih...sib baik jarang makan coklat..huhu

CikHaniBhulat said...

sdap la coklat..febret kot...tp tak pernah jumpa ulat lagi..naseb la -)

AiDa AzRyN said...

jap lagi nak beli kitkat la.. *tetiba.

nabilah_2908 said...

jenama coklat tu bermula dengan huruf V ke AK..? huhu

erm...kalau yer...alahai...geli lak..sbb sy suka juga beli jenama V ni..tp yg bulat2 la... erkk....

aliesha kirana said...

coklat tu mmg mula huruf V heheeheheh! wekk... AK rase sbb kacang tu laa..kt kacang yg ade telur ulat... pastu ulat tu buat la srg dlm coklat..yek!

Miss Green Rose said...

hahaha..rase geli plak nk mkn coklat lps nie.. hee~

Miss Green Rose said...

AK, saya da tau da jenama coklat uh.. search kat google.. hee~

Nurfazila Suhaide said...

AK..faz bole agak dah tu coklat apa..
nasib baik slama ni tidak pernah mengalami benda ni..
faz ni chocoholic..setiap minggu makan coklat..lepas ni kena hati2..hehe..

Pa'ah Mohd Isdris said...

comelnya adik kak AK . haha , selamba je . ala kak ni , mana reti nak teka . jenama apa ek ?

NoRMa aZurA iSMaiL said...

haishh...lemah semangat nak makan coklat daa lepas nih....adoyai...

HonEyBuNNy said...

eeee...

ne takot nak makan cokelat neh...dah la hantu cokelat..hehe

Ardini Humaira said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa ado eh yunk... isk takmo makan coklat hari ni huhu

RinsyaRyc said...

naseb baek tak termakan.. ^^

Related Posts with Thumbnails