~~Pembaca Yang Setia~~

Thursday, December 15, 2011

Terkenang Zaman Guna Walkman

Assalammualaikum semua!

kenal tak, apa mende buruk ni? hehe.



inilah benda yang banyak berjasa pada AK dl. apa? xtau mende apa? jap-jap.



hah! hari ni, AK nak imbau kenangan lagi. heeheh. chewah! kerap pulak nak imbau2 kenangan ni. sebenarnya yang atas ni adalah walkman kesayangan AK tau. heheeh.

time sekolah menengah dulu, mana ada mp3 ke, mp4 ke, walhal henpon boleh dgr lagu mp3 pn blom ade lg time tu. so budak2 zaman tu mmg dgr dr kaset je. termasuklah AK. cara paling mudah nk dgr lagu dimana-mana ialah dengan guna walkman. kire walkman ni mmg idaman stiap org laa time tu.

AK dapat walkman ni pun, hadiah dr pakcik AK lepas dpt result PMR. huhu. kalau tak, mmg xmerasa la nak beli sendiri mende ni. hehe. AK ingt lagi, harga dia time tu. rm69.90. kire mahal la pada zaman tu kan. skrg ni, hrga cmni, org tgk sebelah mata je. budak2 mmg dah xmo ah pakai walkman zaman tok kaduk gini. sobs.

tapi walkman nilah yg byk berjasa pada AK. dgn berbekalkan bateri 2 biji, walkman ni berfungsi. time dok asrama, walkman ni la peneman di kala AK nak stay up. time tu, AK sgt suka dgr lagu hindustan, time tu THR ade la mainkan lgu hindi, tp kol 4 pagi kot kalau AK xsalah.

AK gigih ye bangun jgk, nk dgr thr kol 4 pgi tu semata2 nk dgr lgu hindi. hehee. last2 tertidur bersama earphone di telinga. bangun2 pagi, bateri dh habis. meraung la AK, kene beli bateri baru. oh time tu mana de bateri cas kt laptop lg. xde xde. bateri biase la kak jah oi. hihi

pastu, mulalah AK kumpul lak kaset. haha. kbykannya mmg kaset lgu2 hindi.

koleksi kaset yg masih dlm simpanan AK. ye ye, AK mmg peminat shahrukhkhan smpai skrg!
eh nak citer psl walkman la! bkn psl kegilaan hindustanku. haha. itu lain kali laa.

ok, walkman ni AK sllu bawak merata. smpaikan time kelas pn AK bawak. sllunya AK sorokkan dlm baju. wahahahah! kdg2 bosan dgr prep, AK dgr le lagu. hihihhi.

kdg2 smpai ke toilet AK bawak walkman ni, smbil nyanyi kuat2 xingt apa dah. sampaikan kawan kt luar, ingatkan hantu mana tengah mengilai. hahaa.





skrg, walaupun walkman ni dah buruk, dah rosak, tp AK ttp sayangkan dia. huhhuhu.

begitulah susahnya budak2 zaman dl nak cari hiburan, kene bawak mende yg besar gabak ni, siap kene bawak bateri, siap kene bawak kaset lg. skrg picit butang skit, dh leh dgr lagu. saiz tapak tangan lak tu. bersyukur lah adik2.

^___^ terkenang-kenang...

7 comments:

Ardini Humaira said...

tetiba baru tersedar.. tah ke mana walkman dni hehe

Rina Rossoneri said...

Ohhhhhhhhh kenapa AK sama dgn kitaaaa hahahaha betulll dengar THR kul pagi2 buta sebab hindustan hahahaha ohooo kalo kawan kita tau mesti dorg gelakkan hahaha..kelakarlah bila kenang balik..

Salina@IbuAqil said...

weeeeee!! AK simpan lg.. akak nye dah buang dah.. ;( Kaset2 je bnyk lg.. Hik3!!

Dilla Ady said...

ha ah dulu dilla pun ade satu..kaler itam..ntah mane ntah campak..

ainz said...

owh! saya tak penah ade walkman..huhu..mungkin sebab tak penah dok asrama,kot..time matrix pkai radio terus..ahaha..mp4 ade pon da kene curi..so,sampai skrg tak dengar lagu sangat..kalau dengar pun kat lappy..huu..

teringat zaman hindustan dulu..dok tape lagu2 SRK untuk acu..huhu..

nabilah_2908 said...

masa zaman kita walkman...

ingt tak sebelum ni remaja siap gendong radio beso kt atas bahu dengar lagu macam org pekak..? hehehe....

❤Sumie❤ said...

Salam, tengah imbau kenangan 90 an, terjumpa blog awak. Follow terus. Hee.

http://www.ciksalmie.com/2012/01/nostalgia-media-player-aka-walkman.html

Related Posts with Thumbnails