~~Pembaca Yang Setia~~

Monday, April 25, 2011

Rindu Zaman Matrik.. Y.Y

Assalammualaikum semua!
Sekarang ni masa AK di hadapan internet agak terhad. Jadi AK berblog pun bila AK mampu je lah eh.. sobss.. sedey, tapi nak buat macam mana. AK sentiasa diperhatikan. T_T


Ble tensen2 kerja mcm ni, mulalah terbayang semula waktu belajar. Huhu. Bila terbayang waktu belajar, mulalah terkenang zaman matrik AK. Sebab apa zaman matrik? Sebab AK rasa, zaman matrik ialah zaman belajar AK yg paling best. Oppss.. bknlah zaman2 belajar lain tak best, tapi zaman matrik ni lain macam sikit. Pengajian dia singkat, cuma setahun, jadi tak sempat nak ada sebarang konflik, dah habis. Jadi semua kita akan keluar dengan kenangan yang manisss jer. Sape setuju? Buat tangan macam saya... hahahaha.

Tak ada stress lansung belajar masa tu walaupun patutnya stress. Hahaha. Yelah, pergi kelas sebab nak bersembang-sembang dengan kwn2 nak bergelak tawa, sebab tu la result cm hape jer. Haahahaa.. Tapi entahlah, masa tu, result kureng pun rasa cm hepi jer. Hahaha. Macam tak ada problem sebab ada kawan2 yang best.

Dalam kelas dengan kwn2 dlm kelas, siap ade geng lagi. tercipta geng ni pun mcm dah ditakdir Allah. AK geng dengan Cik Farah, Puan Cda dan Cik Shuhada. Lovely Farah ialah my ex schoolmate so bile kitorang tau kitorang satu kelas, so kite dh jadik geng skli la. Senang sbb dh kenal. Then shuhada pulak satu dorm dengan cik farah so otomatik menjadi geng kami dlm kelas tu. Then puan cda pulak, masa nak masuk kelas, terserempak dengan kami, jadik telah ditakdir kami menjadi geng empat orang dlm kelas M Kolej Mara Kulim tersebut. Heheeh. Nostalgik betul. Kami punya kamceng sampai semua harus berkumpul sekali. Pegi mana2 yang melibatkan aktiviti kelas, kami akan bersama. 

Dalam dorm pulak, dengan kisah dormnya. Dorm AK namanya dorm Suci. Hehehe. Mmg suci2 belaka, chewah! Masa ni, walaupun ada lebih kurang 28 orang, tp semuanya kamceng, mcm adik beradik. Bila nak pergi aktiviti mana2 mesti semua berderet keluar sekali. Hehehe. Kdg2 ble makan pun berderet turun skli. Mcm bawak rombongan pulak.hehehe.

Ak tak pernah nangis bila dah tamat belajar dari mana2 tempat, tapi bila habis matrik AK nanges. Sebab AK syggg sgt nak tinggal tempat ni. Sayang sangt nak tinggal kawan2 yang best. Sobss..

Walaupun dah bertahun tamat matrik, hubungan yang terjalin antara AK dengan dorang masih erat. Rasa macam masih dekat di hati. Skrg ni nak kumpul2 sekli dah susah. Semua dah ada kehidupan masing2. Ramai yang dah kawen. Tapi kenangan yang tersemat dalam hati AK ni akan tetappp AK simpan sampai mati. 

Rindu sgt dengan kwan2...

Love you all...^___________^

p/s : buat adik2 yg bakal masuk matrik nnti, enjoy okeh! tp jgn terlebih enjoy smpai result merudum..hheheeheh..

10 comments:

Prince Halilintar said...

betul tu AK..bila dah keje kite terindu2 kat zaman belajar kite dulu kan..ade je cite baru tuk bercerita dan aktivti bersama2..mmg best..dah keje ssh nk jumpe mereka...huhu

adol ihsan said...

SAlam..

Buat la reunion dengan kawan2 yg lain.. Boleh lepas rindu..

:)

Miss Green Rose said...

sedih saya dgr pglmn AK ngan the geng time kat matrik.. sobss.. :'(

nabilah_2908 said...

senyum sorang2 bila baca n3 ni..

yer la..sy pun rindu time jadi student dulu...masa kerja ni...rasa mcm dah xde life je...

office..rumah..office...boring..boring...

jom ke APA KATA HATI pulak ;
JAJAN

Maryam Ilham said...

buat la reunion..akak ex student kmk ek? sy pun lepasan situ gak(09/10) n memang tak dinafikan zaman matrik best gler tp apakn daya life must go on..
waw, rindunye kat Kolej MARA Kulim..
kelas fardhu nga ustaz mudawali n ustazah memang jadi memori yg terindah tambah pulak makanan kat ds n bla bla..

LiFe KaMi said...

mmg kenangan dulu sgt manis, susah nak dilupakan,rasa mcm nak kembali semula kesana..

salah sorang dr kami pun perbah masuk matrik..:)

fara-D said...

Rindu zaman matrik! Zaman paling santai!!! Dan rindu geng 4 serangkai kita. Memang semua gila2 lahhhhh.

Rumah sukan.
Makan makan (satay depan kmk)
Study group.
Air manGga koop.
Coklat tofi luk.
Ustaz mudawali yg sentiasa muda! Hehe

Eeeeeh! Rindu!

Rina Rossoneri said...

hoho kenangan plg manis bg kita plak, form 6 eheeee

Aida Azryn said...

aida rindu time tadika.. ;D

Cik Puan Fasya said...

ela nih saje jerk tau...huhuhu betul zaman matrik lah yang paling best sekali. even kenal 10 bulan but the relationship tu kukuh sampai sekarang...kan2..

Related Posts with Thumbnails