~~Pembaca Yang Setia~~

Thursday, June 16, 2011

Apa Kaitan Jodoh dan Marketing? ^_^

Assalammualaikum semua!

di suatu pagi nan hening, di skrin komputer, terteralah yahoo messanger beikut :

cinta sejati lalaalaa

KA : Wei, nape xmai kenduri tuttt... lama xjumpa hang. rindu rasanya..

AK : owh aku balik Sungai Siput, kenduri sepupu.. nanti kita jumpa la kat kenduri org lain pulak hehe.

KA : lepas ni jumpa hang kt kenduri hang la pulak. hehe

AK : lambat lagi la. xda calon, xda siapa yang nak.

KA : siapa suruh jual mahal

AK : bkn jual mahal, dah memang tak ada siapa yang nak mai beli..

KA : depa xnmpak tanda harga tu, kena tunjuk sikit2 tp jgn tlalu bagi diskaun, biar bkualiti harganyer, br tahan lama

AK : macam mana nak nampak, kalu tengok sekali dah xtengok dah, sebab tak berminat..

KA : kenalh buat byk promosi, biar barang berkualiti, tp jgn jual murah sgt. kuatkan bahagian marketing..

AK : =_="


(KA : Kawan AK, AK : Aliesha Kirana)

ok macam mana cerita pasal jodoh dah bertukar jadik hal2 marketing ni..  hoho.

ehem..prince charming AK dh mai dah tu.. eheheh..

6 comments:

gadis comot said...

cakap ngan dia.. acaner nak buat promosi tu.. ce citer sikit.. hehe :)

Dilla Ady said...

kdg2 perempuan pun kena ngorat laki tau...cam bini nabi muhamad yg gi pinang die tu kan...tak salah camtu dari kite tak kawen2...

tp jgn pikir sgt la AK..insya allah ade nnti jodoh AK tu..

SYUHADA said...

aku suke part nih:-

"KA : depa xnmpak tanda harga tu, kena tunjuk sikit2 tp jgn tlalu bagi diskaun, biar bkualiti harganyer, br tahan lama"


mmg kdg2 kene tunjuk, tp jgn la lebih2....tapi sesungguhnya jodoh terletak di tangan Allah....kdg2 dh kawin pon bcerai jugak kan...sbb tu la skrg ni ade kursus kawin..sbb dh ramai yg kawin kejap je cerai....org dlu2 xyah pon pegi kursus....;-)

nabilah_2908 said...

ada betulnya juga term yg kawan AK gunakan tu...huhu... ;)

Hans said...

hahha
tiba2 rasa setuju dengan kawan kamu tu
ada kaitan tu

Review Filem Green Lantern Disini

Ms. Ann said...

market yourself and make it valuable

the more you market yourself in attractive way the valuable you're

Related Posts with Thumbnails