~~Pembaca Yang Setia~~

Tuesday, June 28, 2011

Day 02- The meaning behind your Blog name

Assalammualaikum semua!

Ok dah pernah jawab dah soalan ni. Ok sape suruh AK nak buat lagi kan 30 Days Challenges ni. Huhuhuuh. Ok jomlah AK explain balik.

Nama blog AK ialah CITRA HATI ALIESHA KIRANA. 

Adapun citra itu adalah nama glamer bagi cerita, samalah macam Sally nama glamer bagi Salmah. -_-"

Hati itu pula terletak di tengah-tengah dada, dan kalau hati ayam itu goreng pun sodap! Maka bila Citra digabungkan dengan Hati maka terhasillah CITRA HATI yakni cerita dari hati. tak ada maksud tersirat hape dah.. straight to the point je nama blog ini. hehe.

Dan Aliesha Kirana itu pula tentulah nama glamer tuan empunya blog. Hihi. Atau lebih dikenali sebagai AK! Hoho.

 ini tuan tanah..

Blog ini banyak berkisar tentang kehidupan peribadi AK, pasal family AK, psl minat AK, psl artis2 yg AK suka. Hehe. Dan apa sajalah yang AK nak share ngan korang semua. Hehehe. Tp kadang2 AK blur jugak. Sebab tulah AK buat 30 Days Challenge ni. Muahahaah..

Marilah kita berbincang tentang perubahan-perubahan dlm hidup AK. Ok tetibe larik topik, tapi ada kaitan dengan blog ini jugak. Jap lagi AK jelaskan.

Antara perubahan yang telah berlaku dlm hidup AK :


-dulu anak gadis, sekarang dah ada anak sedara.
-dulu muda rumaja, sekarang dah dewasa.
-dulu naik bas buruk, lepas tu naik bas econ, skrg nek bas buruk balik. Entah bila nak pakai kereta. Hoho
-dulu pergi kerja pakai baju kurung sopan jer, skrg terpaksa pakai t-shirt syarikat hari2. Cesss..
-dulu tak berapa nak kurus, skrg makin tak brapa nak kurus.
-dulu belajar, skrg dah kerja
Dan lastly

-dulu banner lain, skrg banner lain! baru buat smlm. Hahahah. Amacam ok x? Simple is better. Kn? Harap2 perubahan ni buat AK makin smgt nak berblog lagi. hehehe.
AK pun tak pasti sampai bila AK akan berblog. Tp AK mmg sgt suka menulis jadi inilah hobi AK. Bukan untuk mengaut keuntungan mahupun duit nuffnang. Skdr mengisi masa dan bertukar-tukar cerita dengan pembaca dan rakan blogger yang lain. dunia blogging akan sentiasa ada dlm hati AK sbb dunia blogging byk mengajar AK erti sebuah kehidupan dari persepsi yang berbeza. ^__^

Ok luv u all! ^____________^

6 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

comelnya baby :)

Ardini Humaira said...

lama dni tak datang cni... busy menjahit, Ak. hehehe kangen sama AK

Dilla Ady said...

huhuhu...suke la entri ni..tersenyum-senyum membacanye..

nabilah_2908 said...

pstt...apa nama sebenar AK...? hehe,,, (^_^)

ainz said...

AK..kenapa naik bas buruk balik...hurmmm...takpe...satu hari nanti insyaAllah kita beli kereta,k.. ;)

aliesha kirana said...

nabilah : erk..soalan tu satu hari nnti AK jawab..heheeh..

ainz : sbb bas buruk lebih murah..hahahaa. dl bas buruk tu dh stop perkhidmatan die, then skrg die beroperasi balik..hehe..itulah sebabnya

Related Posts with Thumbnails