~~Pembaca Yang Setia~~

Tuesday, January 3, 2012

Entry Pertama di tahun baru ini adalah ulasan Maharaja lawak Mega!

Assalammualaikum semua!

hari ni kena semangat, sebab tahun baru 2012 dah menjelma! yay! hihih. tengok la punya smgt smpai tajuk pun smgt punya panjang. hahaa

ehem, sempena entry pertama tahun ni, biar AK buat ulasan pasal Maharaja Lawak Mega yg baru final Jumaat lepas. aci tak? boleh laa kasik chance kt AK eh. hehe.

walaupun citer ni dah basi sgt bg setengah org, tapi AK nk jugak bagi pendapat AK. hehe.

PERHATIAN : entry ini mengandungi banyak video. keh3.

dari mula mengikuti MLM, AK mmg sokong 2 kumpulan ni, Boboi dan Osbon. dua2 mantap. tapi AK tetap rasa, lawak2 otai ini, masih tak boleh menandingi lawak Sepah masa ML dl. hee. ok kipas-susah-mati sepah mai dah.

tapi untuk final MLM ini pasal final je tau, bukan overall AK rasa, Boboi lebih menyerlah. tapi mungkin rezeki pada Osbon, maka AK terima dengan tangan terbuka. chewah. hehe.

bila ada masa nanti, silalah layan video2 ini ya! dan banding antara Osbon dan Boboi. hehe. AK banding antara dua ni aje sebab dorg Johan n naib johan. hehe. lagipun AK minat 2 kumpulan ni je. tehee..

 
Boboi Part 1 

 
Boboi Part 2

 
Osbon Part 1

 
Osbon Part 2 

ok, dari pemerhatian AK, kumpulan boboi lebih menyerlah lawaknya. sapa sokong? hehe.
mari AK bincang 1-1 hehe. bg yg malas nk tgk video, boleh baca terus ulasan ni. hehe.

Boboi.
part 1, mmg lawak gila. bila Aflin jadi Datin Maimon sambil nyanyi lagu Ombak Rindu. haha. kena sangat dengan kedatangan Aaron Aziz malam tu. hee.


part 2 pulak, membuat kita imbau balik kisah perkenalan boboiyot dengan gegurl dl, n kisah dorg skrg. sangat comel! ihihhi.


Osbon.

Part 1, kisah suami isteri. comel je abon ble jadi pompuan. manjeee gitu. keh3. tapi tak selawak time majlis kahwin2 dl. hehe.


part 2, kisah kt kelas vokal. hmm boleh la.. hehe. tp sian Os, asik merendah diri jer.


overall, mmg AK suka persembahan Boboi lg utk malam final. tp mungkin jugak juri berpihak pada Osbon sebab berdasarkan persembahan yg lepas2 sama. hee.

apapun btol gak kata Jozan, ini semua salah juri. wahaha.

kalau AK diberi pilihan untuk menangkan sesiapa malam tu, AK menangkan Jozan. wkaakak!

sebab pe? cer tgk video ni..

persembahan khas malam tu.


prsembahan Jozan lg lawak dr mana2 peserta bertanding. hahaa. lawak gilaa! tmbah2 bila Johan tiru chef wan, menjadik gila! wahaha. "Amboi menjawab, kurang hajar!"

hahaa. itu ajelah ulasan AK utk kali ni. chewah!

apapun tahniah osbon. sekurang-kurangnya dgn kemenangan osbon, dpt membantu dua otai lawak ni utk memperbaiki kehidupan mereka. hee.

p/s : Sepah tetap no 1 di hati. heee. Selamat Tahun Baru 2012! jom bersemangat!

5 comments:

nabilah_2908 said...

yupp...kelakar lagi boboi.... :)

sy tak pernah tgk lagi...ni baru nak tgk.. :)

perut Aflin....bulat...kasut dia comel...!! :)

PinQib said...

hehe.. JOZAN ape x lawak.. semua lawak. tgk muke depa lawak.. hehe..

Dilla Ady said...

dilla rase paling best adalah JOZAN mase final tu...hihihihi

lagi2 part die nyanyi lagu dari kumpulan indon tu..best!

tpi betul la mase final tu rasenye boboi lagi bes..tpi mungkin juri bagi berdasarkan prestasi minggu ke minggu kot..

tpi takpe, suke os menang..sbb orgnye sgt22 merendah diri..

Ardini Humaira said...

hubby dni suka bebenau MLM ni tau AK ;)

ainz said...

jozan memang terbaek...xperlu disangkal lagi..hikhik..lawak osbon malam tu tak ckup menyerlah berbanding yang lepas...sy suke masa slot bwg merah bwg putih..byk kali tgk pun masih tergelak sampai kuar air mata..huhuhu

Related Posts with Thumbnails