~~Pembaca Yang Setia~~

Tuesday, January 17, 2012

Perkembangan Auni?

Assalammualaikum semua!


dah terlalu lama tak berbicara tentang Auni. tak share perkembangan dia, kan?

oh bukannya sebab dah tak sayang, ah tak mungkin! hahaha. sapa tak sayang anak sedara oi. sekejap benau masa berlalu, Auni dah nak menginjak 2 tahun. hehe.

apa perkembangan Auni?

banyak sangat aih yg berkembang. haaha. tp yg paling utama, otaknya. kah3. cerdik sungguh budak niii. sampaikan org ingat dia lagi berusia dr umur dia tu. hehe.

ini anak patung Auni. namanya Mas. hehe

Auni dah boleh mengira sampai sepuluh, dalam bahasa Inggeris. hehe. tp kene sebut la, baru dia ikut. mcm AK cakap one, dia cakap two. cmtu ah. hehee.

aktiviti pertama yg dia akan buat kalau dtg ke umah AK, ialah menuju ke laptop AK pastu jerit.

"Atun.. atunn.."

dia nak tgk kartun. heeh. tapi dia paling suka tengok citer Mr. Bean kt dalam laptop AK. hahaa.

bila bukak kartun, terus dok senyap. siap sangkut dagu dekat meja. hehehe. comel sgt.



air kegemaran Auni, ialah air Nescafe. ni sume mama dia la punya asal, kecik2 dh ajar minum nescafe. hahaa. mmg fav die la jadinya. pantang dapat air nescafe, minum tak hengat dunia.



lagi satu, Auni pandai bukak barang-barang yg baby sllunya tak reti bukak. haha. ni bukan baru-baru ni baru dia pandai. tp sebelum umur dia masuk setahun lg, cuma AK xcerita aje. hehe.

tau x, bedak talkum tu, dia sendiri pulas, sendiri teraburkan atas lantai. telefon AK yg jenis lipat tu, senang aje dia bukak. itu mmg mainan dia la. tp kadang2 tersepit tangan dia, menjerit jugak la. hehe.


tapi Auni sgt susah nangis. dia cuma nangis kalau tengah mengantuk, org Penang kata, tengah bebai. hehehe. kalau dia jatuh ke, terlanggar meja ke, dia senyap je. xnangis apa.

pernah sekali, kasut dia tercucuk paku. dia relaks je xngadu apa2. cuma dia jalan terhencot-hencot. lepas tu bunyik auch auch. hahaah

auni mmg kental.

ah byk btol AK nk citer psl Auni. tp malas benar menaip. ahaha. nnti AK smbung lg eh psl Auni. heheeh.


5 comments:

nabilah_2908 said...

alahai...dok terbayangkan kelincahan Auni... :)

Auni ni anak buah pertama AK la eh..?

PinQib said...

comel sungguh auni...
ya ALLAH.. comel amat.. hehe.. ade lesung pipit ke AK??

Ardini Humaira said...

ala AK kita kecik2 dulu pun suka main bedak juga ngehehehehe

ainz said...

Huhu..budak2 zaman sekarang ramai yang bijak2..tak mcm zman dulu..

Auni suke warna pink jugak,ye..mcm AK.. ;)

manis said...

budak kecik klu pki tudung...rasa nk cubit2 je pipinya..comelll..


btw, salam perkenalan. saya folo cni sekali ;)

Related Posts with Thumbnails