~~Pembaca Yang Setia~~

Tuesday, January 10, 2012

Memori Sekolah Petang!

Assalammualaikum semua!

nak citer skit, adik AK, si Yani tu bersekolah petang tahun ni. tapi kan, budak tu kemain rajin lg, time AK jaga nak pergi kerja, dia dah terjaga. kang pukul 8 dia dah mandi, siap2 pergi rumah kakak AK sebab xde siapa nk tlg tgkkan dia masa dia nak pergi sekolah. huhu.


tapi, kalau AK la, dah lama AK guna masa yg ada utk tidur lagi. hahaah.

teringat masa form 1 dgn form 2 dl, sekolah petang. time tu mmg heaven la. haha. boleh bangun lambat.

AK ingt lagi, rutin AK dl, kol 11 baru bangun. wahahaha. kol 11.55 naik bas sekolah, lepas tu 12.15 dah smpai sekolah. start kelas kol 1.20. so ade masa yg terluang tu, mcm2 boleh buat.

time sekolah petangg

pernah beberapa kali, AK set dgn kwn, turun je dr bas sekolah, kami jalan ke blkg sekolah, pergi pantai. lepas tu boleh pulak main kejar2 ombak dekat pantai tu. hehe. pernah sekali, tak sempat lari dari ombak, terus beceburrrrr air laut kena kasut AK. wahahaha. tak pasal-pasal pergi sekolah dgn kasut basah. hahaa. ombak rindu btollah!

tapi rasa mcm best je sekolah petang. haha. rasa mcm cepat la masa berlalu. dulu diet AK yg paling berjaya masa sekolah ptg la. hehe. sbbnye masa cpt je berlalu, tak rasa pun lapar. hehe. time tu sampai 16kg AK berjaya turunkan cuma dgn cara diet n exercise slma 3 bln. hee. yg AK ingt, time tu, masa rehat kt sekolah, AK cuma makan kek apollo beli dkt koperasi. haha. hari2 cmtu. jrg laa nak makan makanan berat.

time PJ pulak sllunya petang2 sebelum balik. so xdelah mcm budak sekolah pagi. pagi2 PJ dah berlengas, pastu nak kene bljr. xselesakan. hehe. ni dh nak balik, mmg kire PJ sakan la kami. hahaha. tapi sllunya xPJ sgt pun. dok tepi2 bgunan sekolah, bersembang je. hahaah. cikgu pun tak kata pa, jd kita enjoy la! hihi.

aa mcm2 experience skolah ptg AK. heeh. zmn skrg ni, dah xbyk dh sekolah yg de sekolah ptg, sbb kbykan skolah dh dibesarkan. n AK yakin satu hari nnti sesi skolah ptg akan ditamatkan.. jd AK gumbira sbb skurang-kurangnya AK pernah ada pengalaman skolah petang. hee.

p/s : Nabilah, henpon smlm mmg cmtu ah henpon adik2 AK. sobss. Samsung Champ. murah je tp function best! jeles ai!


4 comments:

nabilah_2908 said...

best gila ada pantai belakang sekolah...!! :)

sy merasa gak sekolah petang..tp time sekolah rendah...drjh 2..tak ingt lak apa yg sy buat... :)

skrg ni bnyk dah sekolah 2 sesi...sbb pelajar ramai...sekolah tak dapat tampung...

kt Melaka ni pun bnyk sekolah menengah 2 sesi..sekolah rendah je belum ada lagi... :)

Ardini Humaira said...

dni pernah alami sekolah waktu petang masa form 2.. tapi yang tak syioknya sebab dni pustakawan. hari2 p sekolah koi 7pagi.. balik sama je petang... sobss

naj far's said...

oh aliesha! teringat pulak time mung dok ceritoo pasal diet turun 16kg tu..eheee..btw, gmbr2 dulu mmg mung nmpk slim melim auw...jeles ai..

teheee...

Kakzakie said...

Kalau di Johor sekolah kebangsaan pada waktu pagi dan sekolah agama di sebelah petang. Kakak dulu kalau sekolah agama sebelah petang... mengantuk habis....

Related Posts with Thumbnails