~~Pembaca Yang Setia~~

Monday, January 30, 2012

AJL26, Kritik Jom!

Assalammualaikum semua!

kerana mood AJL masih ada, AK terus nak jalankan kerja yang AK suka. memberi kritikan. kah3. suka benau aku kan.

AJL26 kali ni mengetengahkan elemen air sebgai tema. tapi.. tapi... malangnya, tak brapa naik la tema ni. kurang menyerlah. ingatkan ada byk air, banjir atas pentas ke, takpun menyanyi sambil berenang ke. eh ok over pulak. tapi overall mmg kurang menyerlah elemen tu. nampak elemen air pun masa iklan utk AJL dl je. hehe.




ok, ini semua pemenang AJL26, semua org tahu. kan kan. hehe. jadi tak payah nak senaraikan pemenang dah. hehe. cuma mari mengomen saja..

keserasian pengacara, FBI dan Sheryl mmg xleh disangkal sbb dorg mmg dah lama bergandingan kan. so overall, dorg berjaya laksanakan tugas malam tu dengan terbaik! suka part last sblm persembahan tiga suara, masa dorg gabung2 nama setiap lagu tu. hehe. best!


tahun ni, perasan tak? semua peserta kurang fokus pada gimik persembahan, semua kira nak nyanyi je tanpa gimik yg mantopkan persembahan. xmacam tahun lepas, mcm2 drama kita boleh tgk atas pentas tu, sampaikan brapa kali org kene tembak atas pentas tu. ehhe. siap kene tampar lagik. tahun ni, nan ado gimik yg best2. cuma Alyah sorg je AK rasa paling best, sbb tu mmg layak dia menang persembahan terbaik. Remy Ishak sgt membantu dengan auranya. oh. jatuh ati. tetibe.

Jac hebat! suara dia power!

persembahan Projek Pistol ok, suara pun ok. hehe. tapi mak AK xske lagu ni. bodek kuat sgt. kah2.
sgt comel kot persembahan ni. hehe. tapi arrangement muzik yg dilainkan buat persembahan sedikit janggal.
rasa mcm persembahan ni cpt sgt. tup2 dah habis. kan lg best kalau Altimet pakai mcm setan. haha.
yuna dengan kelasnya tersendiri. santai je dia nyanyi
gimik piano terbakar tu ok, cuma kureng lagi. xmacam impak masa dia lemas tahun lepas. kan kan..
comel! tapi biasa2 jelah. gimik pun mcm kurang difahami. haha
Sungai Lui sgt nostalgik ok. tp fokus pada nyanyian dh lari, sebab rasa nk tgk lukisan je. kah3.
ok. cuma tak suka lagu ni. haha.
haaaaaaaa.. suwittt!
Terbaekkk! nyanyi penuh prasaan. mcm nak nangis pun ade. sobss
mantop abis! kalau xmenang mmg xtau ah. haha.

Alyah memang layak sgt utk menang Persembahan Terbaik, sbb mcm AK cakap tadi la. nampak dia sorg je bersungguh skit dlm buat gimik persembahan. hehe. kehadiran Remy Ishak tu.. perghhh! terbaik.


overall mmg puas hati bila Awan Nano menang. sangatlah best suara Hafiz, dan mmg layak dia menang vokal terbaik! hehe. sempoi gila kot, nyanyi pakai t-shirt dgn tracksuit je, siap sinting kaki.. kah3. ikut mcm dlm video klip je. xyah pk sponsor. sesuai je pak Herman Tino jadi bapak dia. hehee.



akhir kata, moga AJL akan dtg, akan lagi best. hehe.

p/s : oh, bila tgk tahun AJL, teringat umur sendiri. chooii!

6 comments:

nabilah_2908 said...

sy pun suka sangat dengan persembahan Alya....

cantik...macam patung barbie...(^_^)

cinta muka buku...saya rasa..lagu tu macam laju...tak seperti biasa...

nasib baik la lagu tu tak menang...huhu... :)

My Aisy said...

haha...same umur lah kita ni ye...hehe...mmg aura remy ishak tu kuat kan...masa tengok semalam terus terjerit secara spontan jek...husband pun jeling je..hik hik hik...

Kakzakie said...

Tengok Alya terlentok tu kenapa? Kakak sebenarnya tak tonton dik hihi...

Salina@IbuAqil said...

Mmg suka dgn si dak Hafiz ni..
Suara dia sedap sgt.. ;)

PinQib said...

haha.. semalam x tengok.

pung.. tengok keputusan kt fb..
manyak orang tak puas hati sal ayaq tuuuu.. hehe

sal awan nano pun da trending kat twitter =)

Ardini Humaira said...

suka tahap max gimik remy ishak datang tu :D

Related Posts with Thumbnails