~~Pembaca Yang Setia~~

Monday, August 22, 2011

Moodless Monday : Karipap-karipap Cinta bikin tambah Moodless!

Assalammualaikum semua!

hari ini benar-benar moodless. semalam punya smgt nak tidur awal seawal jam 10.30 malam dgn harapan tidak akan mengantuk ke tempat kerja.

malangnya, mengantuk tetap tak dapat dipisahkan dengan seorang AK. =_="

maka utk hilangkan ngantok, meh AK cerita pasal filem yg akan ditayangkan ni. bukan nk cerita review filem ni, sebab AK mana tengok lagi! Y_Y hari pertama raya baru ditayangkan. hehe

tapi apa yg AK nak cakap ialah...

AK pernah baca novel die. bessst sgt! lawak giler.


AK pernah review novel ni. tp bkn kt blog ni. kat blog penulisan AK. KLIK SINI kalau berminat nak baca sinopsis novel ni eh.

dan bila AK ternampak poster filem ni, AK macam. whattt!


nampak x bezanya? =_="

ok nampak kan? si heroin tu bertudung ala kadar je. padahal dalam cerita ni, si heroin itu seorang graduan Universiti Al-Azhar! entahlah di mana letaknya sensitiviti tuan pengarahnya, Othman Hafsham dlm hal ni. xkisah la pelakon tu mmg tak bertudung di luar, tp apa salahnya dlm filem ini dicantikkan personalitinya supaya die nampak mcm btol2 graduan Al Azhar.

mmg kena hentamlah nanti cerita ni... tp apapun, novel die mmg terbaik! so AK pasti jalan cerita filem ni pun tak kurang hebatnya. tp itulah, disebabkan si heroin ni, mood AK terus merudum untuk menonton.

kontroversi si Gambit ni pun xmampu nk lawan rasa kurang selesa dgn pemakaian heroin dalam citer ni. huhu.

p/s : ok mcm dh segar sikit, ble dh luahkan tak puas hati AK. haha.

6 comments:

nabilah_2908 said...

hmmm...pelakon nya...tak mampu buatkan sy teruja nak tengok..huhu... ;)

farahin :) said...

betul2. jalan cte best. tp ble adaptasi ke filem, tak teruja pulak

Aida Azryn said...

tajuk cte tu kemain. :B

Prince Halilintar said...

tu la kdg2 kite bace novel lagi puas dari tgk movie yg diadaptasikan tu..

ainz said...

setuju dengan nabilah..hurm..pengarah seolah2 tak berapa nak study novel ni...

Miss Green Rose said...

saya tgk pelakon movie nie pon mcm x best ! :p

Related Posts with Thumbnails