~~Pembaca Yang Setia~~

Thursday, August 25, 2011

Ramadhan Terakhir yang Mantop!

Assalammualaikum semua!


ada siapa2 ikut cerita ni tak? mmg terbaiklah! Ramadhan Terakhir.. AK mmg layan cerita ni dr awal lagi muahaha. sebenarnya nak dijadikan cerita. AK tgk iklan cerita ni mcm xbest sgt, tp entah cmne malam tu AK bukak2 tv, ade citer ni. layan ajelah n rupanya2 best amat! nasib baik AK ikut. hoho.

kisah pasal keluarga yg jauh terpesong dr jalan Allah, then si ayah dpt tahu yg dia menghidap HIV, terus die insaf. tp perubahan die tu xdisenangi si ibu dan anak2nya.

lakonan Esma Daniel, sbgai sorg ayah yg insaf dan jadi lembut dlm menegur isteri dan anak2 mmg memberikan kesan pada penonton. cmne susahnya dia nak kekalkan perubahan tu dan tahan dgn caci maki isteri dia.

tapi AK paling puji lakonan Kak Fazlina Ahmad Daud ni (adik Kak Ogy Ahmad Daud) , memang terbaik gila lakonan dia! hahaah. dia jadi org yg sedar die dh jauh terpesong, tp ego dia tinggi dan mempermainkan setiap amalan yg org lain buat. kalau sekali dia menjerit, adusss sakit telinga wei.

Tasha Shilla lak jadi pembantu rumah kt umah tu tp sebenarnya dia anak si Faz ni. mati2 penonton ingt Tasha ni anak Esma Daniel dlm cerita ni. tp pengarah mmg hebat ble rupa-rupanya si Tasha ni anak si Faz ni. tabekk pada pengarahnya, Ungku Ismail (pelakon Syurgamu Ramadhan)

tapi mata AK sbenarnya tertarik pada si Driver dlm cerita ni. chewah! heeheh. Akhie (Jaslin Puasa) yg sllu bantu tuan die untuk berubah dan cekal hadapi dugaan. hehe.

inilah beliau. kachak kan si abang botak. hehe
eh tapi dia muda setahun dr AK. *nanges.. T_T rasa diri mcm dah tua lak. huhhuhu.

tapi hari ni dah last episod. T_T 

sapa2 yg blom tonton. nnti tgk kt tonton.com.my yer. rugi kalau tak tengok. mmg cerita bekisarkan Ramadhan yang terbaeekk! ihhihi..

p/s : berkenan dgn watak Akhie sampai buat cover cerpen khas untuk beliau. muahahaa..




9 comments:

Aida Azryn said...

aida suka drama ramadhan terakhir. ;)

sifu im said...

ak nk dondod cite ni nnti

Solihin Zubir said...

prnh tgok 3 kali ja drama ni.. tu pun sbb tertengok ja.. haha..

ainz said...

Sy mmg ikut sejak 1st episd..ganti crita anissa,kan..memang best! Jln cerita tak kaku..

PS: baru nak menitiskan air mata semalam,boleh pulak member sy buat lawak! Abis feeling..huhuu..

nabilah_2908 said...

sy tgk..tp selalu tak habis....mata tak larat nak bertahan....huhu...

sampai ke sudah...tak habis pun tgk cite ni... ;)

Prince Halilintar said...

alamak, bln ramadan ni prince jarang tgk tv la..so, xikut sgt cite2 yg ade skrg..

Miss Green Rose said...

yeayy !! best giler kan drama 'Ramadhan Terakhir" , AK ! :D
saya pon mati2 ingtkan Sakinah anak Hashim @ Esma Daniel n Khadijah.. ghupe2 nye salah ! hahaha :p

farahin :) said...

best cte ni. tak sangka yang akhie tu anak esma.

sedih part semalam, mcm nak nangis masa kinah meninggal.

Edy Zaidi said...

xpernah tgk cite ni...selamat hari raya yer

Related Posts with Thumbnails