~~Pembaca Yang Setia~~

Thursday, August 18, 2011

Terkena Lagi Aku...

Assalammualaikum semua..

Bila dah malas nak masak dan malas nak ke bazar ramadhan, maka sasaran AK petang itu ialah kedai makan berdekatan ofis. selalu AK dtg makan di sini bila bukan bulan puasa, dan masa bulan puasa pun mereka masih beroperasi. oh cukup dulu mukadimah AK..

dengan semangat waja, eh bukan semangat, dengan kelajuan cahaya propa AK menuju ke sana sebab takut ketinggalan bas kalau AK lmbt. maka solusinya AK nak pilih lauk cepat2 dan berlari ke stesen bas cepat2. itulah rancangan AK. eh apahal berbelit pulak ayat ni.

lebih kecik dan halus dr sotong ini

pilih punya pilih, ternampaklah 4 ketul sotong masak kicap halus2 macam sotong yg kita masak di rumah. diulang, mcm sotong yang kita masak di rumah, bukan macam sotong kt kedai mamak @ kedai makan yg besar gedabak ada telur dlm tu sekor RM2-3 hinggit tu.. maka disebabkan sizenya yg cinonet, AK beranggapan hrganya pun mesti ikut selonggok, tiada pun terlintas di hati AK yg sotong cinonet itu bakal dikira pakai ekor.

maka AK rembat 4-4 ketol la dgn tanpa was-was. ok tahu x dia kira sekor2! dan seekor berharga RM1.30! whatt! mau je AK sound akak tu. bengang btol la AK. sekor kecik cinonet itu rm1.30? hampeh btol. tp AK sabar, sebab AK puasa. AK beli sotong tu utk adik AK sebab hari tu die teringin nak makan sotong. pastu AK ambik la ayam seketul untuk dia. kirenye nasi campur letak ayam goreng n sotong 4 ekor tu. tau harga brape? RM 9.00! pffttt! baik AK beli chicken chop! hampesss..

Terkena sekali lagi...

sebab pe AK ckp cmtu...  sebab setahun yang lalu... di kedai yang sama.. masa bulan puasa jugak...

AK nak beli lauk. tgk2 lauk apa yg ada. ternampaklah lauk daging masak kicap. dagingnya dipotong kecik2 macam potong dadu. macam kita masak kt umah la. kecik2.. pastu AK habiskan jelah masak kicap tu sebab skit je pn. AK bungkus utk satu family..

kecik2 ni aje..

suruh2 akak tu kira, die kire ikot ketol! haduii.. seketol daging rm1. ada 13 ketol kot mase tu. jdlah rm13 fuhhh.. baru lauk satu tu je. blom lauk lain lagi. gilaaa! terus AK soh die buang sparuh, nak amik rm5 je..

lepas2 ni memang AK serik dh nak beli lauk kt ctu time bulan puasa. mmg cekik darah gila2 punya. lauknya pun bkn best sgt pun..

hishh bikin pahala puasa AK kurang je sebab dok bengang ngan kedai tu..

okes, kesimpulannya di sini, mari rajinkan diri utk masak di bulan puasa @ rajinkan kaki untuk melangkah ke bazar ramadhan. sekian.


p/s : ok ble mood rajin menulis, mulalah panjang entry AK. muahahaah

6 comments:

nabilah_2908 said...

cekik darah betul penjual tu...tak munasabah kira lauk mcm ni..haih..kalau sy..sy pun geram...

Amni said...

ya allah... tadak kerja ka apa mahal benar? ya allah... memang patut kita masak je kat umah kan? berbaloi2.. haiyaa..

Prince Halilintar said...

memasak lagi puas kite makan kan AK..so kene la rajin masak selalu..klu malas nk masak buka pose di surau je mcm prince..hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha.. kalau kedai nasi campur ne memang kena berhati2 siket.. senang2 jerk dieorang nak pau duit kita... hehehe

ainz said...

amboiii...kira ketul plak dia..kalo sayur kacang cane plak?sepotong singgit?sesenduk dalam 10 kerat..rm10??

Edy Zaidi said...

teruknya..kenapa xcomplain?

Related Posts with Thumbnails