~~Pembaca Yang Setia~~

Monday, August 23, 2010

Jangan Contohi~

Salam semua...
owh kalau dah start bace blog org lain mmg terabai la blog ni.. huhuh... tu la korang, nape buat entry best sgt? heheeh... 
utk permulaan hari ni.. xde pe yg AK nak share sgt.. just satu kejadian yang berlaku hari Sabtu lepas.. 

mase tu AK sedang tunggu bas kt bus stand, then AK nampak ade satu family nak melintas jalan... si anak tu punyalah berlari laju, nak lintas di garisan melintas (zebra cross) yg ada lampu isyarat. mase tu mmg byk kereta sbb waktu tengahari dan hari minggu.


yang si ayah tu selamba je panggil anak die dengan kasar, tak bagi pegi situ, nak jugak lintas bkn dekat garisan tu, semata-mata malas nak jalan skit ke garisan tu. si anak tu pn terkocoh2 la patah balik. 

kemudian dgn susah payah menunggu, mereka dpt melintas, tapi mak kepada budak tadi dgn anaknya yg masih dlm kecil dlm dukungan tersekat, xdpt nk melintas lg.. si ayah buat bodo je, tggu di seberang jalan tanpa memandang isterinya yg bersusah payah...

aduss.. bengang btol la AK... geram giler ngan si bapak... anak sudah terdidik (barangkali di sekolah) utk melintas di tempat yg sepatutnya.. tp si bapak pula yg xreti bahasa.. kalau jalan mase tu xsesak, AK xkisah... tp mase tu byk kenderaan lalu lalang.

geram sungguh dgn sikap segelintir ibu bapa skrg, anak2 dh amalkn sifat terpuji, ibu bapa pulak tunjukkn contoh yg xbaik... geram2.. kepada ibu bapa di luar sana... jgn amalkan sikap di atas ya.. buruk beno AK tgk.. cian anak2 yg dh betul kene ikut bapak yg xbtul.. ish2...

5 comments:

nabilah_2908 said...

sy yg baca ni pun geram..

kesian pada isteri dgn anak2 dia...hmm..

jom ke APA KATA HATI pulak
APA CERITA HARI INI

aliesha kirana said...

tu la pasal..huhu~ Ak yg tengok lg geram! heehe

Che Armster said...

susah kalau mak bapak (dalam kes ni bapak je) still tak tau tanggungjawab masing-masing nk mendidik anak

PinQib said...

LAKI NAK TUNJUK EGO KOT. BESE LAH.. MACHOOO,.

aliesha kirana said...

che arm: btol3...heheeh

pinQib: tu laa..biase la tu kn~~

Related Posts with Thumbnails