~~Pembaca Yang Setia~~

Friday, August 13, 2010

Misteri Ulat Di dalam Bilik~

Salam semua!

hari ni malas nk cerita pasal makanan sbb AK xbrape sihat.. makan pun muntah balik.. sob sob.. (Y_Y).. so hari ni AK nk citer pasal kisah semalam yg terjadi.. hohohho...

owh AK sgt geli pada ulat... tau x? AK penah citer dlm entry ini... petang smlm masa AK baru balik kerja, AK masuk bilik tgk adik AK tgh solat...

then tiba2 dia menjerit...

"apa tu? apa tu?"

AK tengok la ape yg dia tunjuk.. rupa2nya sekor ulat kecik tengah merayap kt lantai... erkk.. geli!!!!
adik AK soh AK buangkan... tp paham2 jelah.. kakak dia ni pun 2 kali 5 cmpur 20 lagi geli dari dia.. hehehe...

mula2 letak kertas bg ulat tu jalan atas tu then konon2 nk buang la, tp laju gila ulat tu merayap, takut AK..terus xjadi nak angkat kertas tu.. cuba byk kali tp time nk angkat asik xjadi.. takut.. hahaha...
terus lari.. geli gila2...

then adik Ak yg kecik skli tu dtg.. sbb dengar kecoh2 dlm bilik... pastu selamba je dia angkat kertas tu...

"eh comeynya... comeynya.."

erk.. AK terkedu.. xmmpu berkata apa lg.. adik AK yg suruh buang td terus suruh adik AK yg kecik tu buang... selamba je dia jalan slow2 smbil mulut asik ckp comey kt ulat tu...

pelik kan.. camne lah tetiba ulat boleh ada dalam bilik AK ni.. ade sesuatu ke dalam bilik AK... tp xde bau ape pn.. owh sungguh seram di situ..... huhhuhuhu... past mak AK dtg tnya.. pastu baru lah tahu, td mak AK dtg masuk bilik kejap sambil bawak petai yg dia tengah kupas.. hohohoh.. misteri selesai...

kredit: google

ulat petai rupanya.... tp ulat smlm lg gemuk dr yg ni.. heheeh.. ahh dah la.. xmo tengok lama2.. geli... yekk!!

p/s: mungkin ini sebabnya AK asik nak muntah.. huhhuhu

4 comments:

nabilah_2908 said...

la..ulat petai rupanya...

kt sini pun ada ulat gak...mcm ulat gonggok...macam lipan pun ada gak..bnyk tau...

warna hitam kuning...yg bestnya...ulat tu boleh jln mengundur ke belakang tau...

and....serius...sy ckp...ia sngt comel...hehehehe...

kalau terpijak...rasa mcm rangup jer...mcm kita terpijak keropok..

dh panggil dah pest control...skrg ult2 tu xde lagi dh.. :)

if AK dok kt sini...sy tk dpt bygkn mcm mn la agaknya keadaan AK..hehehe.. :)

p/s : get well soon ya....(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KEHEBATAN CINTA

aliesha kirana said...

hehe.. thanks nabilah!
kt cni pun ade gak ulat hitam kuning tu.. sllu die dok dlm longkang.. mmg geli kalu tgk.. hehe..
tp ulat yg ade mcm cengkerang skit tu AK kurg geli banding ulat yg badan die licin2.. euuuwwww~~~

~ ReD ~ said...

alamak! terus terasa geli geleman..huhu

salam ramadhan..

Perlu Ker Ada Friendship Day???

Review Filem Salt

˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ said...

erkk..ulat...
meremang bulu roma...
euuu.....

Related Posts with Thumbnails