~~Pembaca Yang Setia~~

Monday, September 27, 2010

Cerita tentang Filem Magika~

Salam semua....

sabtu lepas, AK berpeluang menonton filem Magika yg sedang hangat ditayangkn di pawagam seluruh negara... bersama keluarga AK..heehehe

ok lah, bg AK kalau nk banding dgn filem2 luar negara, mmglah kita masih jauh, tp AK rasa filem ni merupakan contoh kepada kepesatan teknologi kita yg kian berkembang.. erk macam tulis karangan pulak..hahah...

isi cerita ni boleh tahan la... tp rasa macam pernah tgk je jalan cerita macam ni... hmmm.. pastu ble tgk citer ni, mula terbayang cerita Alice In Wonderland, bezanya cerita ini dimelayukan..

mmg byk sgt artis yg terbabit dalam cerita ni, tp watak heroin lakonan Diana Danielle xdelah berjumpa semua watak tu dalam perjalanan die mencari adik dia.. watak2 tu scene lain, jd macam kurang best ble diana tak jumpa semua watak magika tu..heehehe..frust...

citer ni ialah Filem Muzikal so mmg byk sgt lagu dlm filem ni.. rasenye selang 10 minit ada lagu.. ahahah.. tp lagu yg AK suka ialah lagu nyanyian Maya Karin masa permulaan cerita ni, lagu nyanyian pokok tu,  lagu M Nasir tentang naga tu... serius lawak.. hahah.. lagu last tu..yg sedih2 tu..wuwu.. AK bknlah peminat filem @ drama muzikal, so ble byk sgt lagu, rase annoying gak la..haha.. tp bg yg ske, mmg akan ske citer ni..

puteri bunian, semua bunian muka serupa cm ni.. cantik gila..hahaha~
antara watak2 yg AK ingat ialah :
Diana Danielle : Ayu
Fimie : Malik
Mawi : Bad @ Badang
Puteri Bunian : Maya Karin... semua bunian muka serupa...hehe
Aznil Hj Nawawi : Pak Pandir
Raja Azura : Mak Andeh
Vanidah Imran : Mahsuri ... cakap siam..hehe
Norman Hakim : Awang.. dari citer Lembing Awang pulang ke Dayang.. dia asik cari dayang sambil hunus2 lembing
Apek, Lan, Azlee, Ilya, Hamdan : Tuah, Jebat 5 bersaudara
Ziana Zain : Nenek Kebayan yg vogue giler..hehe
Sharifah Aleya dan Sharifah Amani : Bawang Merah dan  Bawang Putih.. juga penjual bawang..haaha
Adibah Noor : Mak merah dan putih
Ning Baizura : Puteri Gunung Ledang yg dh xlawa..heeheh
M Nasir : Penjaga jalan dan Naga
Adik beradik KRU : pokok2 yg bercakap
tgk la nenek kebayan vogue ni..hehe

barisan pelakon..
M.Nasir

oklah, kalau nak citer pnjg lagi entry AK ni..hohohoh... kalau nk tahu citer die cmne, carilah sinopsisnye k..hehehe.. AK xlarat nk tulis sinopsis, nnti pnjg lg entry ni..hehe.. hmm...bab ending pun, AK xpuas hati sgt, rase sedih..wuwu.. knape? hehehe..xleh bgtau.. nnti spoil..heheeheh~ tp sedih la..wuwu~

hmm...personal opinion AK.. AK rase citer ni biase2 jer..hhuhuh... teknik dia pun xbyk sgt... tp oklah bg sebuah filem melayu..huhuh.. Badang pun tak ditunjukkan kekuatannya cm boleh angkat pokok ke..huhuhuh....

tp kalau ade yg nk soh AK wat sinopsis, nnti AK wat..heheeh.. pepun AK bg 3/5 bintang.. walaupun byk mende yg AK xpuas ati, tp teknologinya boleh dibanggakan...hehehe..


7 comments:

nabilah_2908 said...

hmm...3/5 bintang ke..?

ok...nk tunggu review dar yg lain lak..

bukan apa...xnk rasa kecewa mcm filem Jin Notty tu..ikln punya la gempak..cerita..so..so..je..sngt buang masa..hehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SEANDAINYA

aliesha kirana said...

erk..AK lupa tulis ek.. 3/5 hehe..

AiDa AzRyN said...

taw xpe.. atleast de gak la teknologi terbaru yg malaysia gunakan.. hehe~ ;)

Nur Areefah said...

i baru tgk semalam.
dan memang best laa..
betul lah, antara filem melayu yang boleh dibanggakan walaupun agak anoying sometime..

enjoy! :D

ardinihumaira said...

comel maya karin dalam cite tu kan :)

soclose2213 said...

masih bz tak sempat nak tgk cite ni..salam perkenalan..=.=

Qarl said...

film MAGIKA ni entertaining

suke lakonan most of d casts

ziana zain especially. mimik muka die menjadi. aleya & amani gak. nabil best. bykla

i kasik 3.5 stars

lagu2 not bad.

Related Posts with Thumbnails