~~Pembaca Yang Setia~~

Monday, December 27, 2010

HKLBR Menghampakan AK!

Salam semua!
yuna a.k.a Yani dh bersedia nk ke panggung wayang
budak ayu ni pun dah sedia...
Semalam setelah lama menyimpan hasrat nak menengok cerita ni, akhirnya niat AK sekeluarga tercapai.. haha.. itupun lepas mak n adik2 paksa, kalu tak, malas gak rasanya nak pergi semalam.


tapi kan.. hmmm.. cerita ni telah memusnahkan harapan tinggi yang AK letak padanya.. huhu.. disebabkan feedback baik yg filem ini terima dari merata sumber, AK mengagak cerita ni pasti best dan takkan menghampakn.. tapi sebaliknya pulak yg AK rasa.. AK rasa Zombie Kampung Pisang lebih menghiburkan dari Hantu Kak Limah Balik Rumah, tapi tak tahulah org lain rasa macam mana.


tapi mungkin jugak faktor sekeliling sama, yang membuatkan AK tak dapat hayati n rasa terhibur. pawagam yang AK pergi memang full! sampaikan AK sekeluarga kena duduk bahagian yang agak bawah. dalam 5 baris dari depan.. tapi xdelah mendongak sangat.

masa filem ditayangkan pulak, sound system macam slow jer. tak sekuat biasa, sampaikan ble semua org gelak, AK dh xdpt dgr dah suara dalam filem. lepas tu pulak, adalah perempuan2 kt atas AK asik gelak punyalah kuat, lepastu jerit pun smpai berdesing telinga AK, padahal tak takut pun. eiii geram lak rasa.. pastu adalah sorg mamat ni pulak, kt blkg AK jugak.. sebelum scene apa2 jadi, mesti dia dah cerita dulu. "dia ni dah mati dah.." "nnti hantu kak limah duduk blkg dia...".. korang rasa bengang tak? bengang x? aarrr!

kesimpulannnya, AK agak terhiburla jugak, tapi disebabkan faktor gangguan di atas, AK xdapat hayati cerita dgn sepenuhnya....haha. tapi mmg kureng skit ah citer ni... ntahlah...xsuka sgt, mungkin sbb tgk dkt wayang, jd ble dh bayar, tp cerita biasa2 je. frust tu jd lebih ah.. kalau tgk kt tv, mungkin puas ati skit kot..haha

p/s: ini pandangan peribadi AK jer... hehe.

6 comments:

nabilah_2908 said...

HYE AK..!! :)

hmm...myb sbb faktr2 persekitaran yg buatkn cerita ni tak best..

sy pun tk tgk lagi...tunggu raya tahun depan jer la..sure akan keluar tv..tul tak..? hehe.. (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BERTEMU KEMBALI

PinQib said...

ehehe.. nak try tgk rr
drkat astro bes kot preview

PinQib said...

ehehe.. nak try tgk rr
drkat astro bes kot preview

Prince Halilintar said...

mungkin xsempat nk menghayati plot cerita ni sebab ade gangguan kot..hehe..prince rase ok jer.. =)

mekchu said...

belum tgk lg.. tp selalu nya kalo ramai yg ckp best tak semestinya best jugak bila kita tgk.. mmg bergantung pd faktor persekitaran jugak kan.. kadang2 taste kita pun lain2..

deCrewz said...

Jai blm tengok lagi.. Tengah xcited nak tengok nih..hu3(ketinggalan zaman btl).. Bz skrg xde masa nak tgk. Tp lau jadi mcm situsi awak ni, Jai kasi hamtam sama itu budak kaw-kaw punya.. Dah tengok lagi nak nyibuk lam panggung...hu3

Related Posts with Thumbnails