~~Pembaca Yang Setia~~

Saturday, December 11, 2010

Kisah Alviss Kong Menyentap Hatiku~

Salam semua!

baru selesai membaca kisah Alviss Kong di Oh! Tidak, sedih rasanya mendengar kisah ni... kisahnya Alviss Kong ni membunuh diri sebab frust bercinta dengan cara terjun dari tingkat 13, tapi sebelum dia bunuh diri, dia post kat FB...


sedih baca ayat2 dia utk kakak die tu.. tapi pada masa yang sama, kecewa jugak sebab dia tak berfikir panjang, tak fikir pasal family dia yg lebih memerlukan dia dari mana2 perempuan.

huuu.. nak buat macam mana, ble ikut hati mcm tu la.. lagipun mereka percaya pada kelahiran semula, maka bila dorg rase xseronok dgn kehidupan ni, dorang bunuh dr dengan hrpn hidup yg akan dtg adalah lebih baik. sebab tu ramai yg bunuh diri cthnya mcm org jepun kn? 

tapi sebagai Islam kita percaya tiada lagi kelahiran semula, sebaliknya cuma kebangkitan kita di akhirat yg kekal abadi. ingatlah semua ya! jgn ikut perasaan, ingat Allah selalu. bunuh diri haram masuk syurga.

p/s : teringat gak ada kes melayu yg bunuh diri, rasa sedih sgt bila manusia berakal pendek, ikut hati dari ikut Tuhan.. hmmm..sedey...

7 comments:

AiDa AzRyN said...

haish.. boleh pulak gitu kan?

ardinihumaira said...

hermphh..
tak ada pegangan agama dia tu...
kalo frust bercinta, meh blogging. hehe

sebelas said...

pendek betui akal dia

Halia Kentang @ Annpaan said...

seram plk bca entry ni..
isyx, cinta2x

ordinary89art said...

mmg menyayat hati..huhu

nabilah_2908 said...

sy pun sempat baca di Oh tidak pagi tadi...

hebat betul penangan cinta dia kan...hrumm...moga apa yg jadi ni...jd iktibar pada kita semua...bila bercinta tu berpada2 lah... :(

jom ke APA KATA HATI pulak,
MENJAWAB TAG DARI KELLA

E.d.Y said...

dia bunuh diri ke??ish3x...

Related Posts with Thumbnails