~~Pembaca Yang Setia~~

Thursday, January 6, 2011

Zaman Lelaki Kahwin Muda??

Assalammualaikum semua!

tajuk pelik? ceh tetiba AK nk cakap pasal mende ni pulak.. oohohohho... tapi serius la. nampak tak zaman sekarang ni, kaum Adam ni dah makin ramai yang kahwin muda.



beberapa tahun lalu ok je, semua macam cool je. tak kisah kahwin lambat. tapi kebelakangan ni boleh nampak di banyak tempat, lelaki kahwin muda. muda macam mana? oklah. dalam lingkungan 18-25 dah kahwin. selalunya 25 ke atas baru lelaki pk psal nk kahwin. tapi skrg??

ni budak cos aku..slmt pengantin baru..hehe

AK bkn apa, terkejut jugak dgn fenomena ni..chewah! bukan hape, mmg skrg ramai kawan2 AK yg kawen, n kebanyakannya kaum Hawa la.. tapi ade jugak beberapa orang dari kaum Adam ni yg kawen awal. kenapakah? 

ada sesetengahnya AK lost contact, tup2 jumpa balik, dah kawen! hahaah..terkejut la jugak tp buat2 biase jela..huhuhuhhu~

ni adik junior aku..slmt pengantin baru..

yang pelik tu, junior2 AK yg lagi muda dari AK pn dah kwen... lelaki ok! kenapakah? ada sapa nk jawab? mybe ramai yg nk mengelakkan maksiat kot, nak membendung perkara yg tak elok. lagipun dari berlama-lama couple yg belum tentu kekal tu lebih baik ubah kepada sebuah perkahwinan kan? hehe.
kawan sekolahku..tahniah2!

dan yang pastinya, memang mereka sudah sampai jodoh. kan? kan? doakan yang terbaik sudahlah.. yang penting mereka bahagia. ok kepada semua yang dah berkahwin tak kira la laki ke perempuan..Semoga Berbahagia Sampai Syurga!

erk kalu kawan2 AK yg AK dh tempek gmbo ni terbaca entry ni..mintak halal eh gmbo ni..kui3~

p/s : AK pun tumpang bahagia..chewah!

3 comments:

nabilah_2908 said...

hmm..perasa gak tu...contoh terdekat mcm sepupu2 lelaki yg sebaya dgn sy...sorang dh tunang...sorg dah kawin..huhu



jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI YANG BUSUK

Prince Halilintar said...

mmg stuju sgt..mber prince yg sebaya byk yg dah kawin...prince jer yg belum lagi..hehe

PinQib said...

skrang dugaan syahwat kuat.
beter kawen cepat
| Hadiah dari SARAWAK |

Related Posts with Thumbnails