~~Pembaca Yang Setia~~

Monday, February 14, 2011

FB Temukan aku dan mamat Jepun itu semula..

Assalammualaikum semua!

hari ni nak celoteh panjang ni. dengar jgn tak dengar.  hahaha..xde lah.. nak ceritakan the power of Facebook yang telah menemukan AK dengan seseorang..echewah!

dulu, masa zaman sekolah menengah, mase form 3. adelah budak2 dr Jepun menyerang sekolah, eh tak tak. melawat sekolah. luckily kelas AK dipilih untuk bebrapa org budak jepun ni bljr English. dlm ramai2 tu semua dok aim sorang mamat Jepun ni sbb dlm ramai2 dielah yg paling encem. haha.

ok bukan yg tgh. tu ketua tingkatan aku. haha. yg tepi kanan tu.haha!
tau x, AK smpai bawak buku terjemahan jepun sbb smta2 nk ckp dua tiga patah perktaan jepun ngan dorang. memang lawak sgt masa tu sebab masing2 excited. hihi.

AK siap dipanggil cikgu utk sertai demonstrasi buat anyaman ketupat utk budak2 jepun tu. semata2 kerana budak2 jepun tu, AK terpksa bljr anyam ketupat..hahaah..

Cari AK cpt? eh xyah la.. malu.. hahaha.. AK tgh asik ngajar budak jepun tu mase org lain dok sibuk berposing. haha.

pastu nak dijadikan cerita, teruslah lost contact sebab alamat yg AK simpan dlm buku dah ilang entah ke mana.

ok ini dia skrg, sapa berkenan habaq mai kt cek..haha

pastu satu hari, AK sajalah taip nama mamat jepun tu di FB sebab nama die unik n AK ingt sampai skrg.

taraaa! terus AK jumpa FB dia, terus add dan akhirnya AK dh boleh berhubung dgn lost contact fren dari negara Jepun. ho yeay!

hahha. itu je nak citer. so FB telah berjaya eratkan kembali hubungan yg dh terputus. haha. err tapi kali ni xdelah minat2 ke ape, just nk berkawan balik. mana tau, boleh suruh tlg kim slm kt Yamapi. haha!

9 comments:

ardinihumaira said...

wahhh.. leh jadi pelakon korea ni:D

mq said...

waa hensem hensem haha :P

Prince Halilintar said...

Sonok lah AK dpt bertemu kembali kawan lame..encem lak tu..haha..nanti klu die dtg msia lagi..pastikan dah expert anyam ketupat taw..

nabilah_2908 said...

wah...not bad juga dia ni..sape nama dia..? hehe.. :)

aliesha kirana said...

haahahah...encem la sgt.

nabilah..nama die takumi kakimoto..haha

Sofia Karim said...

hensemnye..... bestnya dpt jumpe blk kt FB...

ardinihumaira said...

AK... dni tertunggu2 AK bagi alamat. hehe... Ak baca entri ni --> http://www.ardinihumaira.com/2011/02/pemenang-hadiah-tajaan-dni.html

nabilah_2908 said...

kakimoto...hahaha...uniknya nama..patut la AK senang ingt... ;)

KELI OH KELI said...

arigato hozaimaz...tu diaaa..tu diaaa..geng penang jumpa geng jepun...hehe...sempoi!!

Related Posts with Thumbnails