~~Pembaca Yang Setia~~

Wednesday, February 9, 2011

Kerana Tiada Lesen, aku BerRapid

Assalammualaikum semua!

hari yang indah! sebab bos xde kat ofis..hahaah.. ok hari ni AK nak cerita sikit pasal kehidupan seharian AK. for your info, AK ni belum ada lesen padahal umo dh 25 tahun..hahahaah.. sebab nya.. hmm... lepas SPM xpk nak ambik. lepas tu study3 terus study.. pastu skrg masih blm smpai seru sbb takut.. hhaahahah!

AK ni darah gemuruh skit. nak start satu2 mende baru tu mmg AK gelabah. kalu nak pergi interview, memang laaaa AK sgt xsuka. so ble nak amik lesen, nak start dftr pun dh rase takut. nk bljr pun rase takut, apatah lagi nk test JPJ..aiyooo..sadis tol..

tp xpe, insyaAllah dlm mase terdekat ni AK akan pergi. doakan darah gemuruh AK ilang eh.. heeheh.. org len umo cmni dh dftr kursus kahwin, AK baru nk dftr lesen mandu..hahaha.. erk tapi lesen moto mmg tolak tepi, lansung tak berani bawak.haha.

ok, jadi nak pergi kerja, memang AK naik bas je. tapi kan... awal tahun ni, bas yang AK sllu naik dh tamatkan perkhidmatan dia. dgr khabar sbb xuntung, n xmmpu nk tukar bas baru. JPJ xbg jalan dh sebab bas tu dh uzur.haha.


inilah bas yang dah tak jalan tu.. syahdu beb. nostalgia ni.. dh xleh nmpk kt kawasan perumahan AK dh..hihihih...

skrg ni AK naik bas rapid jelaaa... hari2 nek rapid. naik rapid hari2.. eh cm abang Lan Borgeba pulak..hahaah.. eh sape tu..ade la..lalalaala, entah btol entah x nama tu..hahaha~

dalam bas rapid

naik rapid best, aircond..sejukk je..tp masalahnya kerusi tak banyak.. hehehe.. pagi2 takpe. byk je tmpt duduk. selalu masalah ble balik keje la. time tu kite dh penat, rase cm nak tdo, nak duduk2.. tup2 bas penuh, kene berdiri..sob sob..sedey. kadang2 beli makanan bungkus yg berat2 tu, kene pegang smbil berdiri spnjg atas bas. huk huk.. nasib laaa..

3 comments:

rossoneri said...

ngeee samalah,kita pun xde lesen lagi..kita selalu pikir,kalau melintas,guna kaki pun kita dah menggelabah,kalau guna kete cam ne lah nak melintas...hahahah

ardinihumaira said...

dni masa tak ado lesen memang naik bas je :)

nabilah_2908 said...

kira ok la bus buruk dihentikan operasi..

kat Melaka...th bila tah...bus2 mcm ni ttp gagah berada disekitar bandar Melaka... ;)

rindu zaman2 student dulu..bus la merupakan kenderaan rasmi..lagi2 bus rapid..turun naik tukar bus..

kt Melaka...sejujurnya..sy tk reti naik bus..mau sesat...memalukan.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
APA KATA SURVEY

Related Posts with Thumbnails