~~Pembaca Yang Setia~~

Monday, October 25, 2010

Cerita tentang Alexa!

Salam semua!!!

hehehehe... hari ni nak buat tuto la.. haha..erk..bkn toto.. tutorial hehee... ni cik PinQib la ni.. soh ajar pasal Alexa.. hehehe...

erk..sebenarnye bkn tuto ape pun.. bkn perlu buat tuto pn mende ni kan? hehehe.. tp demi menerangkan Alexa ni pada cik PinQib n sape2 lagi blogger yang tak tahu, so AK akan terangkan.. heehe..

ok! mula2 masuk je web Alexa ni~~


pastu keluar la mende alah bawah ni..hehehe~

pastu letak je la url blog kt situ..

pastu kan..pastuuuu three.. hahaha..eh silap2..pastu..

tekan la enter..apo laei jang..hehehe

kan dah keluar.. hehehe... erk... dah naik la ranking..xpe la..hehehe..xpe2...

ok! nk tahu lebih detail click la Get Details tu. ok! heehe~

Apakah Alexa ni berdasarkan pembacaan AK ialah :

Alexa mengeluarkan ranking trafik berdasarkan analisis penggunaan web oleh berjuta-juta pengguna Alexa toolbar dan data trafik daripada sumber yang berbagai. Maklumat trafik akan melalui pelbagai proses saringan dan pengiraan sehingga terhasil ranking yang diperolehi daripada Alexa. Proses yang berlaku adalah kompleks dan diterangkan secara lebih terperinci di bawah ini.

sumber ambil dr sini : Blog AriffShah

nak penerangan lagi detail klik kt blog bro AriffShah tu ok! heheeheh~

sekian!

5 comments:

PinQib said...

wah.. tenQ.. bnyk r number qib kalu nk dibandningkan ngn AK T-T

aliesha kirana said...

ala..xpe Qib..leh usaha lagi.. AK pn byk dr org lain..hehehe...chaiyok!!

ardinihumaira said...

:D bagus AK!

aliesha kirana said...

hehe..thanks dni~~ cikgu tak bertauliah dh ni..ekeke~

annfrendly said...

Pandainye AK (",)

Related Posts with Thumbnails