~~Pembaca Yang Setia~~

Friday, October 1, 2010

Teringat Laksa Janggus!

Salam semua!
dah makan tengah hari? hari ni menu AK ialah laksa penang.. har har har.. laksa lagi? heehe... teringin..teringin nk mkn laksa yg sedap...

tp hmm...susah btol nk jumpa laksa yg setanding Laksa Janggus tau.. hhuhuhu.. bg org Penang, mesti penah dgr pasal laksa janggus kan? kalau nk tahu.. laksa janggus lah laksa terbaik in Penang..hehehe..

mase AK sekolah kt mrsm Balik Pulau, kedai laksa janggus ni mmg selalu jadi pilihan utk homeroom (keluarga angkat yg cikgu2 sbgai ibubapa angkat ) buat rombongan.. petang2 mase riadah, mesti ada homeroom yg outing ke kedai tu..hehehe..

sepanjang AK sekolah kt ctu adelah 2-3 kali pergi.. mmg terbaik!

terluir x tgk laksa janggus?huhuhu
sebab pe nama laksa janggus ek? hmm... AK pn xpasti..hahaha... tp kedai laksa ni terletak kt kawsan kampung.. mmg damai..walopun kt kg, tp kedai ni sgt famous, smpaikan Jalan-Jalan Cari Makan tv3 pn penah sampai..heheeh... jgn tak tahu, kedai ni self service tau..ala2 kfc gitu..eheheh.. mase zmn AK lagi mmg layan diri..hehe..

AK pn dah xingt harganye zaman tu, tp skrg ni ikut pembacaan AK harganya skrg rm1.20 utk kecik n rm2.00 utk besar.... kire harga standard la.. yg penting kesedapannye xterlawan..hehee.. otak udang yg disediakan pun sgt pekat n likat..hhohohoho...

ni gmbr kdai tu..AK jumpa kt google..AK rase dl lebih kampung heheeh~

ada lg makanan lain yg dijual kt ctu tapi AK dh xingat..huhu... sape yg kt penang, cubalah rasa ya.. yg dtg penang pn jgn lupa singgah..hehe!

p/s: erk, entry makan lg..parah budak ni!

7 comments:

nabilah_2908 said...

murahnya....kat sini..paling murah pun 3 ringgit..itu pun belum tntu sedap...huhuhu...

mYbLoGiesToRy said...

sedapnye...

ardinihumaira said...

alaaa... AK nape tak belanja dni.. gulpp... nampak sedap betul

Pinky Pixie said...

hoho. xpenah dgr nama laksa tu. unik. hehe..

aliesha kirana said...

nabilah : hehehe..mmg murah kan?

myblogstories : sedapppp!!!

dni : hehehe... nnti AK blnje..eheheheh, mai la penang..

pinky : unik kn? tp AK pn xtau sbb pe nama cmtu..huhhuh

fara-D said...

tapi ella, the last time farah pergi (which was some time hujung tahun lepas), laksa tu dah tak kick macam dulu lah. sedeh je. but the pisang goreng mmg terbaek! pergi dengan faeez gedik... beli pisang tu, dah la dok sensorang kat seat blakang tuh...ngap ngap ngap. tgk2 dah habis! sedappp!

aliesha kirana said...

ye ke farah..alaaa..xbest r cmtu kn..huhhuhu...makcik!!!buat la laksa sedap cm dulu... huhuhhu~

nnti kite pegi sana farah! hjeeheh~teringin nk mkn..kui3

Related Posts with Thumbnails