~~Pembaca Yang Setia~~

Thursday, November 11, 2010

Tutorial : Cara Letak Iklan Nuffnang antara post!

Salam semuaa!!!

tiba2 akak dapat request tutorial lagi noks.. aahahah..erk tiba2 ayat menggedik.. haha.. ok2... AK buat entry ini khas untuk kak sepupu AK, Kak Ayu, yang tanya camne lak nak letak ads nuffnang antara pos.. heeheh..

ok! sebelum tu nak bagitau, kat blog AK, ads utk antara pos tu AK letak terus kt atas ni, sebagai gadjet, nampak x? kdg2 die kluar empat segi sama tu.. hahaah..

okeh, back to the tuto.. gagagaga... mula-mula cam biase, klik kat Add Ad tu hehe..




pastu pilih yang large rectangle tu..hehe..  hah cam kat bawah ni..


copy atas tu, pastu kan pegi la belog kalian semua!

pastu klik  NEW POST >>>> EDIT HTML


paste  kan kat tempat edit html tu...

Pastu selesai! klik la Publish Post.. tadaaa!!! kan dah ade hahaah.. iklan ni kirenye kalu rajin nak letak hari2 la korang copy kt post korang k..hehe..

tapi cam AK yg malas ni, AK buat iklan tu sebagai gadjet je, caranya mcm tuto KAT SINI cuma korang pilih iklan Large Rectangle n arrange susunan supaya duduk kt atas post cam yang AK buat ni, @ kt bawah post hehehe...

selamat mencoba.. cobaan!! haahah~


p/s : cubaan nak letak iklan tu kt post ni tak berjaya.. AK rase mungkin sbb AK dh letak kt atas tu..hahaha.. org len leh la try ok!

5 comments:

Ayu said...

Thanx Ella. Suusah payah buat tutorial ni. Tq!! Tadi Kak Ayu dah buat ikut tutorial Nuffnang di Add Ads. Rupanya kena edit HTML code blog kita. Agak complicated sikit, tapi kita ikut step by step, dia memang keluar after kita punya 1st post. ;D

Anna Boleyn said...

Wahh~ Ak da wat tutorial. bagus bagus. :) boley buat tutorial lain lak. :)

aliesha kirana said...

hehehe...no hal kak ayu..anything 4 u..hehehe

anna : thanksss heeheheh~ InsyaAllah

nurulfaridah said...

bgos tutorial nih :)

ardinihumaira said...

bagus AK...
:)

Related Posts with Thumbnails