~~Pembaca Yang Setia~~

Thursday, November 4, 2010

Terkenang Berbalas Pantun~

Salam semua!

ini entry terkenang-kenang namanya..hehehe... AK teringat cerita ni lepas baca satu novel ni, asyik berpantun dalam surat.. hahaah..

ok, mase zaman u dl, AK penah kene paksa masuk pertandingan pantun anjuran kelab course AK... mase tu AK masih dlm tahun satu... mase tu mmg cuak giler laaa.... sgt takut.. AK cepat gelabah ble berucap @ apa2 depan org.. smpai skrg kalu kene pergi interview pn AK takut.. haha..

nak dijadikan cerita AK join jugakla pertandingan berbalas pantun tu..hehe..

team AK
ok! mase ni cuak giler... tp berjaya gak ke pertandingan akhir.. tapi yg akhir tu kami tewas kot..AK pn xbrape ingt..hahaha.. tgk gmbr ni.. AK pakai baju gelap sbb AK sgt cuak takut dan tak hepi..hahaha...kalau nak tahu mood AK mmg kene tgk dr baju..tp xde la hari2 baju ikut mood..hehehe..

tahun kedua, AK kene masuk lg sbb dah ada pengalaman.. tapi tahun ni.. nak jadi cerita, AK dah xmcm tahun sebelum ni.. AK xsempat nak cuak... sbb ade team mate AK ni ramah giler ske bersembang.. masa sela masa tgh berlawan pun die leh sembang2, mintak tlg buat pantun.. so AK xsempat rase nebes.. ahaha..tahun ni agak best join pantun sbb ceria je ade dia.. siapa dia? xde gmbr la teammate AK..haahah...


tadaaaa!! haahah..gmbo atas ni bkn team mate AK la.. tp ni masa hari penyampaian hadiah.. tahun ni AK dpt tempat pertama..hooray!!! heeheh..

bukti kemenangan..
dalam banyak2 pantun, ada satu pantun yang AK xleh lupa..heheeh.. masa ni tema CINTA huhhuhuh... AK mmg la ske bab2 cinta ni.. hahahah... mase AK berpantun tu, sume bunyi cam huuuuuuuuuuuuuu!!! waaaaaaaaaaaa!!! semua macam seronok..hahaha..lawak gila... mcm bunyik2 nakal kedengaran..

AK xingt pembayang dia.. tapi yg bawah AK ingt.. so AK hentam je atas tu, yg bawah yg AK ingt..hehehe...

ini pantunnya..


terbang tinggi si burung merbah
hinggap sebentar di dahan tua
Yang tak sudi dikejar tak sudah
yang sudi mengapa dipersia?


ok sape nak balas pantun AK..cepat! hahahaha~

8 comments:

nabilah_2908 said...

woohoo....jenuh juga nak menjawab balik...

xreti la AK... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
JERAWAT DAN DEEPAVALI

aliesha kirana said...

hahaha..xkire..jawab jugak!

zacky ~786~ said...

hoho..
xpndai la nk bls..

p menarik pntun 2.. :))
nice x2..

~SukEMakAn~ said...

adeh
xley la nak balas pantun AK nie
xde bakat nak buat ayat bebunge
hehe

Hizami Rahim said...

Lewat ranumnya sebendang padi
Kuning merata umpama gangsa
Lalu dipersia pada yang sudi
Kerana cinta tidak memaksa


yesss.
berjaya jawab !
AK tahu tak zami wakil melaka pesta pantun peringkat kebangsaan tahun 2005 ?
ngeee...
XD

Anna Boleyn said...

OMG..pandai nya AK pantu. hehe tertarik dengan pantun ni. :)

aliesha kirana said...

wah encik zami!!! tepuk2.. hehehe.... tahniah berjaya menjawab.. nah lima posen! heheeh~

anna : ekeekeke..biase2 je~

ardinihumaira said...

dni rindu gak. abah dni suka hantar pantun dia ke radio.. hehe :D

Related Posts with Thumbnails