~~Pembaca Yang Setia~~

Wednesday, November 10, 2010

Tutorial : Cara2 Letak Iklan Nuffnang di Blog~

Salam semua!!!

tadi ada kawan AK, kak IZA bertanya soklan ni.. heheeh.. so bg menjawab persoalannya, biarlah AK buat entry saja.. hahaha..

ok kak Iza, meh AK nak cerita.. huhu.. mula2 sebelum letak iklan nuff tu, kena la daftar dulu kan? hehehe.. pas daftar, log in cepat2.. huhu..


pastu kelik laaa kt ads tu..hehe..nampak tak?

pastu pilih salah satu dari 3 jenis tu, letak 3-3 lagi bagus. tapi AK tunjuk utk letak 1 jenis je..hehehehe..



copy la mende alah atas tu ok!

pastu masuk balik blog kita...

masuk kt Design>>> Add Gadjet >>> html/ javascript


ok!

pastu paste la kt ctu..hehehe..



n then klik la save.. huhu..
dah siap!!!! heheeheh...

pastu arrange la banner tu nak letak mana.. tgk senarai bawah ni..

leaderboard --->utk banner atas sekali

skycraper--->utk banner tepi

large rectangle ----> utk iklan dalam post (tapi AK letak kt atas tu, sebelum nampak post..hehe)

ni contoh susunan AK..heheeheh..lepas title, ade iklan nuff tu~

 ok! paham tak semua? ramai yg dah tahu kan? ni utk orang yang belum tahu k.. hehehe~

10 comments:

ardinihumaira said...

wahh bagus2 Ak..
ramai nak tutorial ni tau :)

aliesha kirana said...

haahah..thanks dni!!!

~ iza ~ said...

ahhaa..luv u la ella.. :D tq so muchh..
yg BE tu camne lak?nuffnang ek yg buat semua tu?

aliesha kirana said...

BE tu dr nuffnang gak.. kire yg terpilih akan dpt BE... ble trafik ramai kt blog tu, InsyaAllah leh dpt BE.. heheeh... ble dpt BE, income laju la skit..huhu

nur said...

wah.. rajinnya wat tutorial..
ALL IN ONE

Ayu said...

Ella, Kak Ayu pun baru je sign up dgn Nuffnang ni. So far baru nampak iklan dutch lady, tu pun sekejap je. Hehe.. Saja la suka2. Dah lama berblog, baru terasa nak mengiklan. ;p

aliesha kirana said...

nur, thanks heheeh..

kak ayu : bagus2..mane tau leh dpt duit dr iklan2 tu..hehehe

Ayu said...

Ella, kalau nak letak in between contents (iklan dalam post)macamana? Agak kebingungan di sini..

Ayu said...

Ok, dah berjaya. Kak Ayu tgk tutorial di Nuffnang Add Ads. ;p

adzani adnan said...

knape x appear iklan dkt blog lps dh follow de direction ye.?

Related Posts with Thumbnails