~~Pembaca Yang Setia~~

Thursday, November 11, 2010

Day 5 – How important you think education is?

Salam semua!

owh tetiba nak sambung buat 30 Days Challenge pulak.. kui3... huh, soklan tak boleh belah sungguh... hehe.. sungguh formal gitu.. ok la... bagi AK pendidikan itu tersangattttlah penting...

buku pinjam library heheeh~
rak buku saya!!

walaupun sekarang dah tak berada di alam study, tapi dalam kehidupan pun kita sedang belajar.. Rasulullah pun pernah berpesan;
"Barangsiapa menginginkan soal-soal yang berhubungan dengan dunia, wajiblah ia memiliki ilmunya; dan barangsiapa yang ingin (selamat dan berbahagia) di akhirat, wajiblah ia mengetahui ilmunya pula; dan barangsiapa yang menginginkan kedua-duanya, wajiblah ia memiliki ilmu kedua-duannya pula." (HR. Bukhari dan Muslim)

Dalam AlQuran dan Hadis pun sudah diterangkan betapa pentingnya ilmu, jadi sudah pastilah ia suatu perkara yang penting..
hehehe... walaupun dah habis study, mcm2 lagi yg kita boleh belajar, belajar menjahit ke, bljr memasak ke, belajar Fardhu Ain ke... hehehe..

wah2, entry serius pulak ble buat tajuk ni kan? heehhe.. ok cukup dulu sampai di sini sayang..eh melalut pulak AK...huhu..

akhir kata, tuntutlah ilmu smpai liang lahad, jangan tuntut ilmu salah sudah, kang merana tak sudah!

6 comments:

..hizamirahim.. said...

yes.
sgt2 penting !
XD

nurulfaridah said...

Comelnye rak buku AK
hias dgn wane Pink mesti la cantik en?hihi

sekamar rindu said...

salam...

rak buku yg cantik..kat mana beli tu?

ardinihumaira said...

alamak.. dni ado test lagi besok. huu tengok buku ingat test

Zezebel said...

Salam kenal.
Ilmu itu penting dan perlu dicari hari-hari. Bukan setakat belajar di Uni sahaja. Belajar memasak, belajar buat blog pun ilmu juga.

aliesha kirana said...

zami : btol3

nurulfaridah : heheeh..yup...comeyyy kalu ade pink..hihihi

skmr rndu : beli kt kedai perabot je kak..heeheheh

dni : ala ciannye dni..goodluck!

zezebel : btol tu zeze eheheh... salam kenal jugak!

Related Posts with Thumbnails